avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale descarcarea gestiunii de produsele expirate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

descarcarea gestiunii de produsele expirate

Asi dori sa stiu daca prin lege este prevazut un procent de pierderi pentru gestiuni in care sa putem incadra produsele expirate si sa le scoatem din gestiune(ex.produselor alimentare)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 23 Iulie 2008
Comerciantii pot stabili cote de perisabilitati diferentiate sortimental pe depozite, magazine, gestiuni, pentru a fi admise la cheltuieli deductibile din profitul impozabil, cu obligativitatea incadrarii in limitele maxime de perisabilitate prevazute pentru grupa respectiva de marfuri.
Pierderile sau scaderile cantitative care depasesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.
Norma privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare a fost aprobata prin HG nr. 831/2004, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 522 din 10.06.2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de aplicare a limitelor de perisabilitate gabiclenciu gabiclenciu V-as ruga daca puteti sa-mi spuneti cum se aplica limitele maxime de perisabilitati la produsele alimentare.Se fac NC ca si la descarcarea din gestiune, dar la ... (vezi toată discuția)
Care este cota de perisabilitate la marfuri alimentare? Angelica Huian Angelica Huian Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu aceste cote de perisabilitate. La marfurile alimentare care sunt cotele de perisabilitate? Cate sticle de ulei au voie ... (vezi toată discuția)
Bunuri perisabile filip lumi filip lumi AM ACHIZITIONAT LEGUME CU 5 LEI PE KG, PRETUL DE VANZARE ESTE DE 6 LEI. IN URMA VERIFICARILOR MARFA NU A MAI CORESPUNS CALITATIV POT REDUCE PRETUL PRINTR-UN ... (vezi toată discuția)