avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebari despre penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebari despre penalitati la intretinere

Buna! As dori sa stiu daca este legal sa ti se opreasca penalitati la plata intretinerii la apartamentele ne debransate de la cet ? Cat la suta se percepe daca este legal? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 15:24, 15 Iunie 2011
Penalitatile nu se opresc. Penalitatile se calculeaza si nu conteaza daca apateamentul este sau nu bransat la CET.
Legea nr. 230/2007, art. 49, (1) - Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice sumă cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma pemalizarilor sa poata depasi suma la care s-a aplicat.
Penalitatile nu se aplica in functie ca esti debransat s-au nu.Ai ramas dator platest O,2 la suta pana scap de dato:tease:rii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati mioara.maria.ro@gmail.com mioara.maria.ro@gmail.com cum este corect calculul penalitatilor de 0.2%/zi unui restantier mai mare de 900 de zile?in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Care sunt penalitatile maxime? sward sward Buna ziua, care sunt penalitatile maxime pe care le poate pune administratia unui bloc in situatia restantelor la plata intretinerii. Multumesc, c.nicolae (vezi toată discuția)
Aplicare penalitati la restante intretinere Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna seara, ajutati-ne sa trecem o dilema! La restantele de la intretinere si fonduri, procedam corect daca aplicam penalizare la toata suma restanta de pe ... (vezi toată discuția)