avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale COD CAEN. Pot primi banii inapoi sau macar compensat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

COD CAEN. Pot primi banii inapoi sau macar compensat cumva?

Pot primi cei 700 lei inapoi pe care i-am platit nejustificat pentru ca m-am garbit sa recodific codul caen? Mentionez ca nu am facut alte modificari in actul constitutiv, ci doar recodificare.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
teleptean, utilizator
Cel mai recent răspuns: teleptean , utilizator 20:09, 24 Iulie 2008
puteti da mai multe detalii? cui ati platit??pt ce??
Potrivit HG 322 / 2008 art. 8. - (1) Cererile de actualizare a obiectului de activitate depuse la oficiile registrului comertului de pe langa tribunale pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se solutioneaza potrivit procedurilor in vigoare la data depunerii.
(2) Facilitatile prevazute la art. 1 se aplica pana la data de 1 martie 2009.

In concluzie, ce-ati platit e bun platit, nu aveti niciun temei juridic pntru a solicita Registrului Comertului sa va returnaze taxele platite.
art. 8 din HG 322 - prin proceduri sa inteleg ca este inclus aici si acea taxa care s-a platit atunci pentru recodificare! inclin sa cred ca aceasta HG 322/2008 este foarte nedreapta. Aceasta imi spune atunci in felul urmator: Agentii economici care sunt foarte operativi sa intre cat mai repede posibil in "normalitatea ceruta de normele europene" sunt cei mai taxati !
Deci cu cat te grabesti cu atat mai mult platesti!
sau mai bine Ce poti plati astazi lasa pe maine ptr.ca maine nu va mai trebui sa platesti!
Nedrept! foarte nedrept!
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
teleptean, utilizator
Taxele respective s-au datorat faptului ca s-a urmat o alta procedura privind recodificarea. Cand aceasta a fost simplificata, taxele respective au disparut. Deci nu aveti cum sa primiti banii inapoi, fiind o problema ce tine de organizarea interna a ORC dar si de legislatia in vigoare la momentul respectiv.

Daca ar fi o suma mai mare sigur as recupera-o ! pentru ca HG.322 este nedreapta si mai mult ce incurajeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De azi nu se mai plateste recodificarea..ce facem pt cei care au platit deja????!!1 aleja0821 aleja0821 De azi nu se mai plateste RECODIFICAREA..ce facem pt cei care au platit deja????!! (vezi toată discuția)
Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Punctele de lucru si noile coduri andabej andabej Nu stiu daca s-a mai discutat, dar mi se pare incredibil ce se intampla. Conform HG, vechile certificate constatatoare raman valabile impreuna cu extrasul de ... (vezi toată discuția)