avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna ziua
m-am intors din concediul de crestere al copilului in data de 28 dec 2010 am lucrat la ei pana in data de 15.06.2011 cand mi sa spus ca ,contractul de munca mi se inchide .Va rog sa imi spuneti daca pot intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 16:10, 16 Iunie 2011
Aveti dreptul la somaj intrucit CIC constituie perioada de contribuitie asimilata
1. Aveti dreptul la indemnizatie pentru somaj daca va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs. (cel mai bun motiv este desfiintarea postului, art.65 din Codul muncii).
2. Sa nu demisionati sau sa faceti dvs. cerere pentru incetarea CIM deoarece nu veti mai beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc
nu am semnat nici un document de genul demisie sau cerere ,le-am cerut preaviz si mi-au spus ca trebuie sa imi faca 3 referate si ca cel mai bine ar fi sa plec si in loc de preaviz o sa mi se dea un salariu compensatoriu.I-am intrebat daca beneficiez de somaj si mi-au spus ca nu am cum sa intru in somaj pentru ca nu am stagiul de cotizare la fondul de somaj.Rugamintea mea este sa imi spuneti cum si in ce baza legala pot sa beneficiez de acest somaj ,in afara de art 65 din codul muncii ce alt articol din cod ma poate ajuta. Va rog sa imi spuneti care este perioada in care voi beneficia de somaj ,adica macar 6 luni timp suficient pentru a-mi gasi un alt loc de munca? Va multumesc pentru ajutor imi pierdusem orice speranta dat fiind faptul zilele in care traim in care sa obtii un loc de munca este foarte greu.
1. Daca veti o vechime de 1-5 ani beneficiati timp de 6 luni indemnizatie de somaj.
Cu o vechime de 5-10 ani beneficiati timp de 9 luni de indemnizatie de somaj.
2. Angajatorul vrea sa va pacaleasca. Dvs aveti stagiu de cotizare la somaj.
3. Nu semnati nimic decat daca va concediaza prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii). Lasati pe angajator saaiba initiativa incetarii CIM al dvs.
4. Mai sunt si alte articole in Codul muncii care va permit sa beneficiati de indemnizatie de somaj dar nu se aplica in cazul dvs. de acum.
5. Tineti-ne la curent cu se se intampla ca sa va spunem cum sa procedati. Intrati tot pe acest topic pentru a vedea si dicutiile anterioare.
6. Puteti sa luati legatura si cu ITM sa spuneti cum procedeaza angajatorul.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic 2ani Veronicas Veronicas Buna ziua, Imi puteti spune daca dupa efectuarea concediul de crestere copil pe 2 ani am dreptul de la intra direct in somaj? Administratorul firmei imi spune ... (vezi toată discuția)
Reincadrare munca dupa cic ancavasilache ancavasilache Buna, As avea si eu o nelamurire: In 1 oct 2011 urmeaza sa imi inceteze concediul pentru cresterea copilului care implineste 2 ani. Am fost in concediu pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului cr3eatza cr3eatza Buna ziua, Va rog mult dati`mi si mie un raspuns sigur...In prezent sunt in crestere copil pana pe data de 11 aprilie... de asemeni acum sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)