avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare munca dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare munca dupa CIC

Buna,

As avea si eu o nelamurire: In 1 oct 2011 urmeaza sa imi inceteze concediul pentru cresterea copilului care implineste 2 ani. Am fost in concediu pe legea veche. Anterior concediului eram unic angajat al societatii pe post de Asistent Manager.

Am fost sa discut cu Directorul despre reintoarcerea pe post iar raspunsul dumnealui a fost ca nu mai are nevoie de mine ca va desfiinta postul si ma va lasa in somaj. Mentionez ca in acesti 2 ani nu a fost angajat nimeni pe postul meu si nu exista nici acum alt angajt in firma.

Este legal sa fiu concediata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 15:47, 6 Septembrie 2011
1. Daca angajatorul a desfiintat sau va desfiinta locul de munca atunci este legal sa va concedieze, conf. art.65 din Codul muncii.
2. Nu conteaza daca firma mai are sau nu si alti angajati. Desfiintarea unui loc de munca este prerogativa angajatorului si o face pe riscul si pe banii lui.
Daca se va inceteata CIM pentru necorespundere profesionala, din cauza desfiintarii postului sau din motive medicale (confirmate de comisia de expertiza medicala) este cat se poate de legal, dar veti beneficia de indemnizatie de somaj.

Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare in acest caz din punct de vedere al hartiilor care sunt pasii? Pana acum nu am primit nimic scris prin care sa ma anunte ca s-a desfiintat postul. Depun eu cerere de reintoarcere la munca si ca raspuns voi primi instiintarea?
Multumesc!
Deoarece pe perioada cat ati fost in CCC dvs. ati avut CIM suspendat, adica erati tot salariata acelei unitati dar nu prestati munca si nu primeati salariu, cu cateva zile inainte de incetarea CCC dvs. faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
Daca intre timp s-adesfiintat postul dvs., angajatorul trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Concedierea se va face conforma prevederilor Codului muncii, cu acordarea unui preaviz de minimum 20 de zile lucratoare.
Sa nu semnati nici o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor si nici sa demisionati, pentru ca nu veti mai beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare perioada crestere si ingrijire copil florip florip Dupa expirarea perioadei de 2 ani pentru crestere si ingrijire copil, societatea este obligata sa te reprimeasca la munca? In ce conditii iti poate desface ... (vezi toată discuția)
Cum intru in somaj dupa concediu cerestere copil? roxibela roxibela mai am 8 zile pana la incetarea ccc si sefa mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine la firma,cum pot intra in somaj?Am dreptul?Daca da ce trebuie sa fac sa pot ... (vezi toată discuția)
Dupa 2 ani de stat cu copilul in concediu elena tache elena tache am lucrat la o casa de schimb valutar iar acum dupa doi ani de stat acasa cu copilul ,acolo nu mai au nevoie de mine , pot beneficia de somaj, ma poate da ... (vezi toată discuția)