avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expirare perioada crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expirare perioada crestere si ingrijire copil

Dupa expirarea perioadei de 2 ani pentru crestere si ingrijire copil, societatea este obligata sa te reprimeasca la munca? In ce conditii iti poate desface contractul de munca, fara sa-ti reactiveze contractul de munca, care stiu ca in aceasta perioada este suspendat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:34, 19 Octombrie 2011
il poate reactiva si poate inceta in situatia desfiintarii locului de munca.
dar este obligata sa il reactiveze?
1. Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut CIM suspendat adica erati tot salariata firmei dar nu prestati munca si nu primeati salariu.

2. La terminarea CCC faceti cerere catre angajator de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Angajatorul este obligat sa va primeasca pe acel post inscris in CIM.

4. - Daca angajatorul a desfiintat sau va desfiinta postul dvs. el va poate oferi un alt post dar dvs. nu sunteti obligata sa-l acceptati.
- In aceasta situatie angajatorul va trebui sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- De asemenea nu veti plati nici un fel de cheltuieli de scolarizare deoarece incetarea CIM nu se face din initiativa dvs.

5. Sa nu demisionati sau sa faceti cerere de incetare a CIM cu acordul partilor deoarece nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj si s-ar putea sa platiti si cheltuielile de scolarizare.

6. Daca angajtorul nu respecta ceea ce v-am spus eu aici faceti imediat sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinceperea serviciului dupa concediu crestere copil petru3 petru3 Buna ziua, Va rog sa imi explicati pas cu pas ce ar trebui sa fac daca expira perioada de 2 ani de stat cu copilul si sunt in relatii f. rele cu ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil murfy murfy cu cat timp inainte pot sa-mi depun actele de somaj de expirarea indemnizatiei de cresterea copilului (vezi toată discuția)
Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)