avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sfat juridic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sfat juridic

as vrea sa stiu daca mai este incriminata infractiunea de calomnie,cam cat dureaza un astfel de proces ,in ce consta .multumesc:help:
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 12:51, 15 Iunie 2011
Prin decizia 8/2010 a ICCJ s-a stabilit ca normele de incriminare privind insulta si calomnia cuprinse in art.205 si art.206 CP precum si art.207CP (privind proba veritatii),abrogate prin dispozitiile art.I pct.56 din L.278/2006,dispozitii declarate neconstitutionale prin decizia 62/2007 a Curtii Constituionale, nu sunt in vigoare.Deci calomnia nu mai este prevazuta de CP.
Nu, calomnia si insulta nu mai sunt incriminate. Daca vi s-a cauzat un prejudiciu in urma acestor fapte, mergeti in instanta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)
Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)