avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna,eu lucrez la o firma de distributie de 2 luni si un pic,24.03.2011 m-am angajat mi-au facut contract pe 2 luni,apoi pe 24.05.2011 mi-au facut act aditional de prelungire pana pe 24.07.2011 fara sa stiu si mi-au adus actul la semnat abia dupa 2 saptamani,iar acum as vrea sa imi dau demisia fara preaviz,nu mai pot lucra in aceasta firma.Daca mie imi expira contractul luna viitoare mai trebuie sa stau in preaviz?Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 15 Iunie 2011
preavizul de 20 zile este obligatoriu. Puteti renunta la preaviz doar daca angajatorul nu si respecta obligatiile asumate prin contractul de munca.

Daca doriti incetarea raporturilor de munca fara a fi conditionat de preaviz, incercati incetarea rap de munca in temeiul art55 litb, cu acordul partilor la o data stabilita de comun acord de acestea
Daca mie imi expira contractul luna viitoare mai trebuie sa stau in preaviz?


Contractul dv. inceta de drept pe 24.05. Daca ati acceptat sa continuati activitatea inseamna ca ati fost de acord cu prelungirea, cele 2 saptamani sunt in termenul de 20 de zile de la data la care ati luat la cunostinta (ati fost de acord sa continuati activitatea).
Nu mai trebuie sa stati in praviz. La data expirarii duratei (24.07) contractul inceteaza de drept si nu poate fi prelungit decat cu acordul dv.
Daca doriti sa demisionati pana in data de 24.07 va trebui sa efectuati preavizul.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
ContSters42179, utilizator
Desi va expira contractul pe data de 24.05.2011, inteleg ca ati lucrat in continuare in baza unei intelegeri verbale (deoarece spuneti ca vi s-a inmanat actul aditional dupa aceasta data).
Daca ati semnat actul de prelungire trebuie sa stati in preaviz, dupa cum scrie in contractul de munca pe care l-ati semnat.
Angajatorul poate renunta partial sau total la preaviz.
Fara preaviz aveti urmatoarele variante :
- incetarea c.i.m. la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat
- cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
- angajatorul renunta total la efectuarea preavizului - art.81 alin.7 C.mun.
- angajatorul nu-si indeplineste obligatiile prevazute in c.i.m. - art.81 alin.8 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de demisie fara preaviz lary_mary85 lary_mary85 buna seara vreau sa-mi dau demisia la zi dar nu stiu cum sa fac cererea avand in vedere ca eu trebuie sa ma intorc la munca pe data de 22 din concediu de ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi cristinaluciana cristinaluciana Buna ziua, Vreau sa imi dau demisia la zi,fara preaviz, tin sa mentionez ca sunt angajata pe perioada nedeterminata, incepand din data de 15.03.2016 ( 3 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)