avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de demisie fara preaviz

buna seara vreau sa-mi dau demisia la zi dar nu stiu cum sa fac cererea avand in vedere ca eu trebuie sa ma intorc la munca pe data de 22 din concediu de cresctere copil pana la 3 ani.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 18 Aprilie 2014
1. Sintagma "demisie la zi" nu exista. Fie solicitati incetarea .ci.m. cu acordul partilor , fie prin demisie.

2. Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun.

Daca v-ati dat demisia si este cu preaviz, atunci incetarea c.i.m. va avea loc la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

3. Daca doriti sa plecati fara efectuarea preavizului aveti trei posibilitati:
- incetarea c.i.m. cu acordul partilor , art55 lit.b C.mun.
- incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz , art.81 alin.7 C.mun. - in acest caz , angajatorul renunta total la perioada de preaviz
- incetare c.i.m. prin demisie fara preaviz , art.81 alin.8 C.mun. - situatie aplicabila in cazul in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)
Preaviz andreea123476 andreea123476 Am si eu o intrebare ...in cazul in care eu am fost anuntata ca incepand cu data de 01.08 2015 postul meu se reduce (mi-i s-au oferit alte alternative ) dar pe ... (vezi toată discuția)
Demisie User789 User789 Buna ziua, mi-am dat demisia in ianuarie cu acordul partilor. Data de incheiere 5 mai 2020. Saptamana trecuta am pus problema sa existe intelegere sa pot pleca ... (vezi toată discuția)