avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Am si eu o intrebare ...in cazul in care eu am fost anuntata ca incepand cu data de 01.08 2015 postul meu se reduce (mi-i s-au oferit alte alternative ) dar pe care eu nu le-am acceptat ..daca in decursul acestei luni eu imi gasesc alt loc de munca pot sa plec cu demisia la zi ?. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 4 Iulie 2015
1. Nu exista demisie la zi.

2. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

3. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun.

4. Daca v-ati dat demisia si este cu preaviz, atunci incetarea c.i.m. va avea loc la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

5. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

6. Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor , art.55 lit.b C.mun. Nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de demisie fara preaviz lary_mary85 lary_mary85 buna seara vreau sa-mi dau demisia la zi dar nu stiu cum sa fac cererea avand in vedere ca eu trebuie sa ma intorc la munca pe data de 22 din concediu de ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi roxanac89 roxanac89 Buna ziua! Lucrez la o firma de un an si jumatate si as dori sa plec, cu demisie la zi.Nu as dori sa stau in preaviz. Ce se poate intampla daca nu imi accepta ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)