avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum ma pot angaja?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum ma pot angaja?

buna ziua! prietena mea este din Republoca Moldova si de curand a primit certificatul care atesta ca a REDOBANDIT CETATENIA ROMANA, dar nu a primit si CNP pentru care trebuie sa mai astepte "cateva luni bune",raspuns primit de la un functionar public. Va rog sa-mi spune-ti si mie cum se poate angaja daca este cetatean AL ACESTEI TARI: ROMANIA! si nu are CNP. Am fost trimis la ORI (OFICIUL ROMAN DE IMIGRARI), insa acestia m-au trimis la ITM (INSTITUTUL TERITORIAL DE MUNCA), aici surpriza m-au trimis inapoi la ORI. Vreau sa stiu si eu ce e de facut in momentul in care vrea sa se angajeze si nu se poate. MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 26 Iunie 2011
Daca are dovada ca este cetatean roman se poate angaja fara nicio problema ... CNP-ul il obtine de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta Persoanelor .

Obtinerea Codului Numeric Personal - CNP
[ link extern ]
are dovada e asa numitul CERTIFICAT DE REDOBANDIRE A CETATENIEI ROMANE. Dar cu acesta i s-a spus ca nu poate fi angajata.
Nu are cum sa ii fie refuzata angajarea atata timp cat este cetatean roman ...
raspunsul primit este ca nu are cnp si nu ii poate face contract de munca
pyku-88 a scris:

raspunsul primit este ca nu are cnp si nu ii poate face contract de munca

Exista o varianta prin care se poate angaja ... in Revisal se va face inscrierea pe baza pasaportului ca si cetatean din Rep.Moldova si se va specifica ca si-a redobandit cetatenia romana in baza deciziei ...... , urmand ca printr-o modificare ulterioara sa-i treceti si CNP-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operare revisal cetatean republica moldova raluca_ciubotaru raluca_ciubotaru Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Trebuie sa angajez o persoana din Rep.Moldova care a obtinut de curand cetatenia Romana, insa nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o societate cu sediul in romania a angajat un cetatean ... negrila_adela negrila_adela Buna ziua, o societate cu sediul in Romania a angajat un cetatean din republica Moldova cu un contract determinat de 9 luni , apoi s-a pregatit pentru serviciu ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)