buna ziua! prietena mea este din Republoca Moldova si de curand a primit certificatul care atesta ca a REDOBANDIT CETATENIA ROMANA, dar nu a primit si CNP pentru care trebuie sa mai astepte "cateva luni bune",raspuns primit de la un functionar public. Va rog sa-mi spune-ti si mie cum se poate angaja daca este cetatean AL ACESTEI TARI: ROMANIA! si nu are CNP. Am fost trimis la ORI (OFICIUL ROMAN DE IMIGRARI), insa acestia m-au trimis la ITM (INSTITUTUL TERITORIAL DE MUNCA), aici surpriza m-au trimis inapoi la ORI. Vreau sa stiu si eu ce e de facut in momentul in care vrea sa se angajeze si nu se poate. MULTUMESC!
Daca are dovada ca este cetatean roman se poate angaja fara nicio problema ... CNP-ul il obtine de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta Persoanelor .
raspunsul primit este ca nu are cnp si nu ii poate face contract de munca
Exista o varianta prin care se poate angaja ... in Revisal se va face inscrierea pe baza pasaportului ca si cetatean din Rep.Moldova si se va specifica ca si-a redobandit cetatenia romana in baza deciziei ...... , urmand ca printr-o modificare ulterioara sa-i treceti si CNP-ul.