Buna ziua, o societate cu sediul in Romania a angajat un cetatean din republica Moldova cu un contract determinat de 9 luni , apoi s-a pregatit pentru serviciu imigrari urmatoarele acte
-contract de munca
-copie revisal
-Prtscn din programul reges
De la serviciul imigrari i s-a spus ca CNP-ul primit( el a mai lucrat in romania in 2019 pe baza unui permis de munca ) este valabil in continuare si altceva nu i s-a mai eliberat
La depunerea primei declaratii d112 nu am avut erori folosind acel CNP dar am primit o atentionare " CNP - ul nu a fost gasit in baza de date a MFP"
Daca ma puteti ajuta ce ar trebui sa facem ca sa fie corect?
Multumesc
Atenţionare: “Pentru asiguratul ... CNP nu este găsit in baza de date a persoanelor a MFP”
Motiv:
1. CNP-ul nu este corect
2. CNP-ul este corect, dar nu figurează în baza de date
Rezolvare:
1. Comparaţi CNP-ul din actul de identitate cu CNP-ul înscris în declaraţie şi corectati erorile.
2. Dacă CNP-ul înscris în actul de identitate nu figurează in baza de date a MFP, pentru rezolvarea
problemei este necesar ca persoana să se adreseze Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a
Persoanelor în raza căruia domiciliază, sau emitentului actului de identitate, indicând numărul de
înregistrare al declaraţiei 112, înscris în recipisa pe care a fost primita atentionarea
georgiana.td
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiind vorba de un cetatean strain, CNP-ul a fost acordat de IGI (Inspectoratul General pentru Imigrari), deci acolo se va adresa, nu la SPCLEP, care are evidenta doar a cetatenilor romani.
Acte gresite
elenasarpe
buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite!
1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)