avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Competenta teritoriala contraventii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Competenta teritoriala contraventii

In prima instanta amenda a fost transformata in avertisment de catre instanta necompetenta teritorial. In recurs tribunalul a respins plangerea in totalitate .Petentul a formulat contestatie in anulare pt. incalcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta teritoriala. Exceptie de necompetenta nu s-a ridicat nici din oficiu ni de petent nici la I instanta si nici la recurs . Cu ce argumente combat contestatia avand in vedere ca potrivit OG 2/2001 competenta teritoriala este absoluta?
Cel mai recent răspuns: cola , utilizator 12:51, 16 Iunie 2011
de une stiti ca instanta nu era competenta? putin probabil ca ambele instante - care verifica competenta teritoriala din oficiu - au gresit. poate oferiti mai multe amanunte cu privire la necompetenta teritoriala.
fapta a fost comisa in loc. arondata teritorial la Jud.Tg-Mures , plangerea a ajuns la Jud.Ludus din eroare desi era adresata Jud. competente, respectiv Tg-M .(in acelasi judet , acelasi tribunal ar fi judecat recursul ).Sentinta I instante din noiembrie 2010 . Recursul termen 1=septembrie 2010 , termen2= 20.12.2010 cand s-a pronuntat decizia . Ma ajuta Legea micii reforme ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta remus_luca remus_luca Intr-o cauza s-a facut contestatie impotriva rezolutiilor procurorului de netrimitere in judecata ( art. 278 Cpp). Instanta competenta sa solutioneze plangerea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala inregistrata la instanta necompetenta teritorial mikka33 mikka33 Va rog sa-mi spuneti ce se poate face daca am inregistrat o plangere contraventionala la Judecatoria Reghin, in loc de Judecatoria Targu Mures. As putea sa ... (vezi toată discuția)
Competenta judecare apel - contestatie la executare cristi111us cristi111us Rog ajutor in urmatoarea problema : In prima instanta s-a judecat contestatia la executare la care am avut castig de cauza impotriva unei firme de recuperari ... (vezi toată discuția)