avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta

Intr-o cauza s-a facut contestatie impotriva rezolutiilor procurorului de netrimitere in judecata ( art. 278 Cpp). Instanta competenta sa solutioneze plangerea a fost Judecatoria Tg. Mures ( dupa domiciliul invinuitului, al partii vatamate si dupa locul comiterii faptei), care a admis plangerea. Invinuitul a facut recurs. Instanta competenta sa judece recursul ar fi fost Tribunalul Mures, dar partea vatamata a obtinut o stramutare a judecatii plangerii a Tribunalul Cluj. Recursul a fost respins, iar dosarul a fost trimis la Parchetul d.p.p. Jud. Tg. Mures pentru inceperea u.p. fata de invinuit.
Urmeaza ca dupa imtocmirea rechizitoriului, dosarul sa fie trimis in judecata.
Care este instanta competenta sa judece fondul, Jud. Tg. Mures (dupa domiciliul inculpatului si locul unde s-a comis infractiunea,etc.) sau Jud. Cluj ( unde a fost stramutata judecarea plangerii conform art. 278 Cpp)?
Va rog sa-mi indicati si temeiul de drept, nu numai opinii personale.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:28, 2 August 2013
Competenta judecarii cauzei pe fond se stabileste potrivit art. 25 si urm Cod proc pen. Faptul ca judecarea recursului intr-o procedura care nu viza fondul cauzei a fost stramutata catre o alta instanta decat cea competenta, nu afecteaza competenta stabilita de CPP pentru judecarea fondului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

respingerea recursului ca tardiv formulat- mai pot ataca aceasta hotarare? mariavanturici mariavanturici Cum pot ataca o hot data de tribunal in care recursul meu a fost respins ca find tardiv Am aratat ca am fost plecata din tara si atunci cand am cunoscut hot ... (vezi toată discuția)
Distrugere oglinda retrovizoare masina myky.myky27 myky.myky27 As dori sa ma ajutati cu un sfat. in 2009 tatal meu a fost acrosat cu oglinda retrovizoare a unui vecin, insa noi nu am depus plangere impotriva lui. dupa ... (vezi toată discuția)
Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 cpp lawfull lawfull Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 CPP ? Se pare ... (vezi toată discuția)