avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Al doilea concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Al doilea concediu pentru cresterea copilului

buna ziua , numele meu e carmen rus si as vrea un raspuns la intrebarea mea si anume.;in 2008 am nascut respectiv am ramas in concediu de crestere copil in 2010 m-am intors la servici dar nu am fost primita inapoi ramanand in somaj din iunie pana acum in 2011 martie.intrebarea e daca vreau sa mai fac un copil ce trebuie sa fac ca sa beneficiez de indemnizatie -alocatie copil?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:57, 16 Iunie 2011
1. Trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri provenite din salariu, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate.
2. In cazul dvs. la "perioade asimilate" intra si perioada in care ati fost in somaj indemnizat.
in primul rand va multumesc pt raspuns dar revin cu o alta intrebare si anume cele 12 luni trebuie sa aiba continuitate sau e ok cum e cazul meu 9 luni somaj + 3 luni sa lucrez tot in acest an.somajul s-a terminat in 9 .03.2011.va multumesc carmen rus
1. Cele 12 luni premergatoare nasterii trebuie saaiba continuitate si pot fi formate din perioade cu salariu impreuna cu perioade asimilate (cum ar fi somajul indemnizat).

2. Puteti avea si fractiuni de luna asa cum spune OUG 111/2010:
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

3. Daca in perioada celor 12 luni aveti o pauza de luna completa (1-31) nu mai puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. Asa ca va puteti planifica cand ramaneti gravida pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc in timpul studiilor vanne vanne De doi ani sunt in concediu fara salar pentru studii. Momentan as vrea sa raman insarcinata dar mi/e frica de o sarcina cu probleme. Daca in luna septembrie ma ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie crestere copil BIANCA IRINA BIANCA IRINA am urmatorul caz: tatal are mai mare salariul decat mama si ar vrea sa ramana el in concediu de crestere copil 1 an de zile. in cat timp de la data nasterii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil CISYK CISYK Buna ziua! Sunt insarcinata si in luna noiembrie ar trebui sa nasc. Problema este ca mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in15 februarie 2012 unde am ... (vezi toată discuția)