avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere din asociatia de intrajutorare-abuz
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere din asociatia de intrajutorare-abuz

buna ziua. un prieten a fost mmbru in cadrul unei asociatii de intrajutorare ( infiintata prin intelegere tacita ) in cadrul unei institutii de stat. in urma cu cateva zile a facut o cerere de retrgere din aceasta asociatie, ocazie cu care a solicitat si suma de bani platita pana in acel moment. precizez ca de la data infiintarii si pana in prezent prietenul meu a platit lunar o cotizatie iar suma totala a cotizatiei este de 1.200 lei. la retragere a primit doar 380 lei, desii in toata perioada nu a beneficiat de nici un ajutor. Aceasta asociatie a fost infiintata cu scopul de intrajutorare in caz de deces sau boala. persoana care a calculat suma care i-a fost restituita a precizat ca pe perioada cat prietenul meu a facut parte din asociatie au fost mai multi beneficiari de ajutoare, iar in prezent exista un fond pe care l-a impartit in mod egal cu toti membrii. nu mi se pare corect, atata timp cat prietenul meu, nu a beneficiat de ajutor. va rog sa ma lamuriti daca exista o lege sau un regulament de functionare prin care sa se stabileasca aceasta procedura, sau daca stie cineva care este suma ce trebuia sa o primeasca prietenul meu la retragere, in conditiile in care valoarea cotizatiei a fost de aproape 3 ori mai mare. va multumsc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: marianpr , utilizator 20:55, 16 Iunie 2011
Fara inscrisuri nu se poate dovedi intr-un proces civil datoria unei sume de bani mai mare de 250 lei. Asa ca poate face plangere penala pentru inselaciune sau abuz de incredere si poate solicita suma ce i se cuvine. Nu e corect sa i se retina din bani. Persoanele care au fost ajutate au restituit sumele poate si cu dobanda ,. e un fel de CAR .
multumesc pentru sfat. am sa trnsmit prietenului mu sa faca o plangere la politie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banii cotizati la car cum se inapoiaza? kirakiralina kirakiralina Am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati cu un raspuns. Parintii mei au cotizat la un CAR oarecare incepand din anul 1974, cu cate 100 lei lunar fiecare. ... (vezi toată discuția)
Retragere cotizatie si contributie car pensionari MariaW MariaW Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarerea problema. Mama mea are calitatea de membru al Casei de ajutor Reciproc a pensionarilor si ar dori sa se ... (vezi toată discuția)
Indrumare - demersuri marcell marcell Buna ziua, Am nevoie de un sfat legat de ce demersuri pot face in rezolvarea unei probleme. Cand m-am angajat la locul actual de munca am fost contactat ... (vezi toată discuția)