buna ziua. un prieten a fost mmbru in cadrul unei asociatii de intrajutorare ( infiintata prin intelegere tacita ) in cadrul unei institutii de stat. in urma cu cateva zile a facut o cerere de retrgere din aceasta asociatie, ocazie cu care a solicitat si suma de bani platita pana in acel moment. precizez ca de la data infiintarii si pana in prezent prietenul meu a platit lunar o cotizatie iar suma totala a cotizatiei este de 1.200 lei. la retragere a primit doar 380 lei, desii in toata perioada nu a beneficiat de nici un ajutor. Aceasta asociatie a fost infiintata cu scopul de intrajutorare in caz de deces sau boala. persoana care a calculat suma care i-a fost restituita a precizat ca pe perioada cat prietenul meu a facut parte din asociatie au fost mai multi beneficiari de ajutoare, iar in prezent exista un fond pe care l-a impartit in mod egal cu toti membrii. nu mi se pare corect, atata timp cat prietenul meu, nu a beneficiat de ajutor. va rog sa ma lamuriti daca exista o lege sau un regulament de functionare prin care sa se stabileasca aceasta procedura, sau daca stie cineva care este suma ce trebuia sa o primeasca prietenul meu la retragere, in conditiile in care valoarea cotizatiei a fost de aproape 3 ori mai mare. va multumsc
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...