avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Indrumare - demersuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Indrumare - demersuri

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat legat de ce demersuri pot face in rezolvarea unei probleme.
Cand m-am angajat la locul actual de munca am fost contactat pentru a ma inscrie intr-o asociatie de ajutor in caz de deces. Mi s-a spus ca este o asociatie legal constituita si in caz de deces beneficiai de un ajutor din partea asociatiei, dar lunar se platea o cotizatie. Mi s-a aratat un statut in care specifica ca oricand ma pot retrage si in caz de nu am beneficiat de nici un ajutor din partea asociatiei mi se vor returna banii integral, cotizatia platita de la inceput.
Problema care este, de curand am aflat ca aceasta "asociatie" de fapt nu este nici macar legal constituita, banii sunt tinuti intr-un cont pe numele unei persoane, care spune ca este presedintele asociatiei, afland aceste lucruri am facut cerere sa ma retrag, domnii din comitetul de conducere refuza acum sa-mi dea banii, conform statutului prezentat de ei.
Intrebarea mea este, unde trebuie sa ma adresez in vederea recuperarii banilor dati la aceasta organizatie fantoma?
Alta intrebare, pot face si plangere penala? Daca da, unde sa fac incadrarea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marcell , utilizator 06:54, 2 Martie 2014
Ar putea fi vorba de inselaciune, sunt de parere ca puteti depune plangere penala daca situatia de fapt este cea prezentata de dvs.
Aceasta este situatia si va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din asociatia de intrajutorare-abuz marianpr marianpr buna ziua. un prieten a fost mmbru in cadrul unei asociatii de intrajutorare ( infiintata prin intelegere tacita ) in cadrul unei institutii de stat. in urma ... (vezi toată discuția)
Asociatie constituita legal sau nu? marcell marcell Buna ziua, Am nevoie de o lamurire ... Un grup de oameni au decis sa formeze o asociatie. Prezenta asociatie are un statut pur si simplu pus pe hartie, ... (vezi toată discuția)
Asociatie (ong) echivalare cotizatie redirectionare impozit pe venit / refuz convocare adunare generala Dantes1 Dantes1 Buna ziua. Va rog permiteti sa va consult in legatura cu urmatoarea situatie: M am asociat cu mai multi detinatori de lot pentru promovarea interesului ... (vezi toată discuția)