avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare catre minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare catre minor

buna seara.sotul meu vrea sa-i faca fiului meu din prima casatorie act de vinzare-cumparare pe jumatate din casa.copilul meu are 14 ani.am intrebat un notar si mi-a spus ca trebuie sa vina si cineva de la autoritatea tutelara.asa este?
actul de vinzare cumparare nu poate fi contestat pe motivul ca de unde are un copil de 14 ani bani?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:33, 16 Iunie 2011
asa este
Minorul va cumpara bunul prin intermediul unui curator, numit de autoritatea tutelara, in urma cererii depuse de dvs. Parerea mea este ca mai bine sotul dvs. v-ar infia copilul, astfel acesta urmand sa capete drepturi succesorale depline atat de pe urma dvs, cat si a actualului sot.
@Negru
Va treceti pe dvs. ca procurator de fonduri.
Intelegem ca sotul are si el copii dintr-o relatie anterioara?
da are si el copii din casatoria anterioara.si nu are cum sa-mi infieze copilul deoarece tatal lui nu ar fi de acord.vrem sa facem acest lucru pt a nu exista discutii intre copii mai tirziu.daca ma trec pe mine ca procurator de fonduri nu o sa poata spune cindva ca fondurile proveneau si de la el ca doar eram casatoriti si aduceam amindoi bani?si sa anuleze cumva acest act?
Ba se cam poate... atata timp cat nu faceti dovada vreunei proveniente a banilor.
E dificil sa va sfatuim asa, nu stim situatia integral, cati copii sunt, ce se urmareste... Poate ca ar fi mai bine o donatie catre toti copiii sau un tertament cu imparteala de ascendent...
Cautati intai sa vorbiti cu un jurist despre optiuni sau veniti cu mai multe detalii aici.

Alte discuții în legătură

Infiere cu acordul parintilor biologici cristinacdt cristinacdt Buna ziua, Situatie: doamna casatorita, cu un copil, pleaca de acasa, cunoaste un alt barbat (acesta nu stie ca e casatorita si are un copil), cu care face un ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii ismi3ismi ismi3ismi Sunt intr-o relatie de concubinaj de 5 ani.Intre timp avem si un copil de 3 ani.Stam cu chirie.De curand,partenerul meu si-a cumparat pe numele lui o casa cu ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita dar despartita in fapt de doi ani am un baiat ... Mara Maria Mara Maria Sunt casatorita dar despartita in fapt de doi ani am un baiat in varta de 14 ani din alta relatie as dori sa i cumpar fiului meu o garsoniera si vreau sa ... (vezi toată discuția)