avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire copii

Sunt intr-o relatie de concubinaj de 5 ani.Intre timp avem si un copil de 3 ani.Stam cu chirie.De curand,partenerul meu si-a cumparat pe numele lui o casa cu banii din partajul casatoriei lui anterioare.El mai are un copil din casatoria anterioara.Relatia cu copilul lui din casatoria anterioara este destul de rece,in sensul ca nu ne-a vizitat decat de 2 ori pana acum,si atunci pt ca avea nevoie de bani.Eu nu mai am alti copii.Se pune problema sa ne casatorim.Acum am 2 probleme:
1)La momentul mostenirii (cand eu voi fi batrana),atunci cand totul se va imparti intre mine si copii,deci va veni si copilul lui,pot sa raman pe drumuri?
2)As vrea ca tot ce voi munci eu dupa ce ne casatorim ,la momentul mostenirii ,sa revina copilului meu cu el.Cum pot face asta?Daca infiintez o firma pe numele meu si achizitionez pe ea casa,masina,etc,acestea intra ca bunuri care se mostenesc tot de catre ambii copii ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:55, 30 Iulie 2010
1) ai cota ta de sotie supravietuitoare 1/4 din imobil;
2)poti sa vinzi totul cu ctr de vanzare cumparare copilului tau ;
3) poti trece toate bunurile pe o firma dar aceste se vor imparti intre mostenitori dupa decesul tau :adica sot si copilul tau;
- bunurile sotului vor fi mostenite de ambii copii;
1)Am inteles.Probabil voi avea nevoie atunci de bani sa pot despagubi pe copilul lui cu partea ce ii revine,nu?
2)Contract de V_C ,inteleg ca se poate contesta de catre celalalt copil,in cazul in care nu pot dovedi cu acte (cont bancar,ceva),ca pretul din contract s-a platit?
3)Am inteles.
In alta ordine de idei,
1)daca strang bani intr-un cont de pe acum pe numele copilului meu,acesti bani ii revin integral lui,la momentul mostenirii,chiar daca se stie ca sunt bani de la mine?Poate dispune de ei numai dupa ce implineste 18 ani?
2)pot achizitiona,de ex. o casa ,pe numele copilului meu,pana la momentul cand el implineste 18 ani si aceasta casa sa nu intre intre bunurile ce se impart ca mostenire (fiind pe numele copilului)?Dar dupa ce implineste 18 ani?
Incerc sa-mi asigur copilul ca nu se va certa cu celalalt copil pe casa tatalui...
Daca puneti bani in banca pe numele copilului, acestia vor fi banii lui, nu ai dvs., deci nu ii va mosteni, ca nu va fi nevoie daca sunt ai lui:)
Puteti sa ii achizitionati o casa, chiar daca e minor poate fi cumparator, cu numirea unui curator de catre autoritatea tutelara si cu mentionarea dvs. ca procurator de fonduri.

Discutia despre cine ce va mosteni e prematura, pt ca nu se stie cine decedeaza primul. Bineinteles ca la mostenirea dvs. nu vor veni copiii sotului, dar cota parte din bunurile dvs. vor intra in patrimoniul lui pe care il vor mosteni si copiii lui, dupa ce va deceda. Si invers, moare el primul, veniti dvs., copilul dvs. si copiii din prima casatorie. Nu se va certa doar copilul dvs. cu ceilalti copii, ci si dvs.:)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu cum e cu mostenirea,sunt recasatorita,eu am doi ... Dorascu Lenuta Dorascu Lenuta As dori sa stiu cum e cu mostenirea,sunt recasatorita,eu am doi copii din prima casatorie,el are unul,eu am casa lasata mostenire de la parintii mei,renovara ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)