avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere cu acordul parintilor biologici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere cu acordul parintilor biologici

Buna ziua,
Situatie: doamna casatorita, cu un copil, pleaca de acasa, cunoaste un alt barbat (acesta nu stie ca e casatorita si are un copil), cu care face un copil. Ulterior, pleaca si nu mai e de gasit, lasandu-l pe cel din urma cu copilul. Dar copilul este pe numele primului barbat. Nici unul din cei doi nu vrea copilul: primul ca nu e al lui, al doilea pt ca nu are cu ce sa il intretina.
Mama nu este de gasit si este data in urmarire. Copilul risca sa ajunga la casa de copii.
Intrebare: cum pot infia acest copil? se poate la notariat, cu semnatura "tatalui" care apare pe certificat? sau cum se procedeaza? Daca se ajunge la Protectia copilului, nu mai sunt sperante; stim cu totii ca e aproape imposibil sa infiezi un copil apeland la Protectia copilului
Cel mai recent răspuns: cristinacdt , utilizator 19:16, 15 Aprilie 2011
Tatal din certificat (sotul mamei) sa faca cerere de divort si tagada paternitatii .In proces se va dovedi ca nu e el tatal.se va elibera un certificat nou de nastere pt. minor si se va trece liniuta la tata .Faza II . Veti merge la starea civila si veti declara copilul ca fiind al dvs .(tatal biologic .)
Sau mergeti la autoritatea tutelara si urmati procedura infierii .
Buna ziua si va multumesc pentru raspunsul prompt. Am uitat sa mentionez ca noi suntem o tanara familie care nu poate avea copiii din motive medicale si am aflat de acest copil nedorit.
Sa inteleg ca autoritatea tutelara nu are legatura cu Directia pt Protectia Copilului?
Va rog sa imi dati mai multe detalii. Pana acum, nu stiam de autoritatea tutelara
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului m-a parasit ... Fidrici Lavinia Fidrici Lavinia Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului ma parasit cand iam zis ca sunt insarcinata, nici in momentu de fata nu vrea sa stie nimica de noi,la ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei exclusive mama si decaderea din drepturile parintesti a tatalui Anda899 Anda899 Buna,sunt mama unui baietel de 6 ani.Nu am fost casatorita,dar avem un copil impreuna,pe care la recunoscut,dar pe cand al mic avea 3 ani,ne-am despartit din ... (vezi toată discuția)
Minor aflat in intretinere prin hotarare de divort alinaluca alinaluca Buna ziua,am o intrebare va rog...am un minor de 16 ani aflat spre crestere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila.Eu sunt casatorita cu cetatean ... (vezi toată discuția)