Daca solutia instantei de recurs suna asa:
Dec.514/CA Admite recursul. Modifică în parte hotărârea în sensul că obligă la plata sumei de 115.008 lei, reactualizată. Respinge cererea privind suma de 43.154,84 lei.(E.Gr.-MDC).,
partea favorabila noua, in calitate de reclamanti fiind cea prin care am castigat suma de 115.008 lei inca de pe fond, intrebarea este: care hotarare judecatoreasca trebuie investita si pusa in executare, sentinta pronuntata pe fond sau aceasta decizie pronuntata in recurs, tinand cont ca instanta de fond a stabilit initial obligarea la plata a acestei sume, iar instanta de recurs a mentinut in partea hotararea instantei de fond, dar totusi aceasta din urma instanta de recurs care trebuia doar sa mentina sentinta, tot ia si obliga la plata acestei sume (reiterand ceea ce instanta de fond deja a pronuntat).
Mi se pare ca este cam contradictorie solutia data "in plus" de instanta de recurs, dar sper sa imi dati o lamurire. Multumesc.
Postez extras din solutia de pe fond:
Obligă intervenienta forţată x către reclamanţi la plata sumei
de 158202,84 lei ron actualizată cu indicele de inflaţie, din care:
- 483,85 reprezintă "a";
-986,60 lei reprezintă "b"
-1700 lei reprezintă "c"
-69,3 lei reprezintă "d"
-113308 lei reprezintă "e"
-41655,49 ron reprezintând "f".
Din solutia instantei de recurs rezulta ca aceasta a mentinut sumele componente de la "c" + "e" si a respins celelalte sume componente.
Solutia instantei de recurs este inca "proaspata" si nu s-a redactat inca. :D
Cum se procedeaza ?
rolex
Intr-o speta de Legea 18/91 instanta de fond a dat castig de cauza petentului dar nu a dat cheltuielile de judecata respectiv onorarul expertului ... (vezi toată discuția)
Solutie proces!
haller
Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b].
La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie:
\\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)