avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire formula executorie hotarare
Discuție deschisă în Executare silită

investire formula executorie hotarare

As dori si eu o lamurire.

Daca solutia instantei de recurs suna asa:
Dec.514/CA Admite recursul. Modifică în parte hotărârea în sensul că obligă la plata sumei de 115.008 lei, reactualizată. Respinge cererea privind suma de 43.154,84 lei.(E.Gr.-MDC).,

partea favorabila noua, in calitate de reclamanti fiind cea prin care am castigat suma de 115.008 lei inca de pe fond, intrebarea este: care hotarare judecatoreasca trebuie investita si pusa in executare, sentinta pronuntata pe fond sau aceasta decizie pronuntata in recurs, tinand cont ca instanta de fond a stabilit initial obligarea la plata a acestei sume, iar instanta de recurs a mentinut in partea hotararea instantei de fond, dar totusi aceasta din urma instanta de recurs care trebuia doar sa mentina sentinta, tot ia si obliga la plata acestei sume (reiterand ceea ce instanta de fond deja a pronuntat).

Mi se pare ca este cam contradictorie solutia data "in plus" de instanta de recurs, dar sper sa imi dati o lamurire. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
eagle_free, utilizator
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 11:47, 17 Iunie 2011
Se va investi si executa hotararea data in recurs.
de ce, pentru ca sentinta practic a fost casata in totalitate?
hotararea de la fond,cu mentiunea solutiei instantei de recurs
Ca sa puteti obtine un raspuns mai concludent, ar trebui sa postati si solutia instantei de fond.
Postez extras din solutia de pe fond:
Obligă intervenienta forţată x către reclamanţi la plata sumei
de 158202,84 lei ron actualizată cu indicele de inflaţie, din care:
- 483,85 reprezintă "a";
-986,60 lei reprezintă "b"
-1700 lei reprezintă "c"
-69,3 lei reprezintă "d"
-113308 lei reprezintă "e"
-41655,49 ron reprezintând "f".

Din solutia instantei de recurs rezulta ca aceasta a mentinut sumele componente de la "c" + "e" si a respins celelalte sume componente.
Solutia instantei de recurs este inca "proaspata" si nu s-a redactat inca. :D
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
eagle_free, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia instantei de fond prin care se dispune reintegrarea salariatului ... Florin xtx Florin xtx Decizia instantei de fond prin care se dispune reintegrarea salariatului pe postul deținut anterior cu drepturile la zi, este obligatorie de pus în aplicare ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza ? rolex rolex Intr-o speta de Legea 18/91 instanta de fond a dat castig de cauza petentului dar nu a dat cheltuielile de judecata respectiv onorarul expertului ... (vezi toată discuția)
Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)