avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Relamatii ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Relamatii ITM

Buna ziua,
As dori sa fac o reclamatie la ITM in urma neprimiri salariului pentru cca.2 luni lucrate si a intarzierilor salariale repetate!
Cativa colegi desi lucreaza in cadrul firmei de cel putin doi ani nu am incheiate contracte de munca iar cei care avem aceste contracte,salariul declarat de firma este minim pe economie desi noi avem un venit mult mai mare!
Credeti ca ma va ajuta o astfel de reclamatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 16 Iunie 2011
Da, , in urma sesizarii dvs ITM-ul va efectua un control la angajator si va constata sau nu cele mentionate in sesizarea dvs. In cazul constatarii unor nereguli ITM-ul va dispune un plan de masuri , precum si sanctionarea angajatorului.

Pentru neplata salariilor va puteti adresa si instantei de judecata, singurul organ de stat care il poate obliga pe angajator la plata acestora. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare si se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu alexandru1989 alexandru1989 buna ziua.am lucrat la o firma ca sofer international...ne obliga sa mergem fara carduri..mi.am propus sa ii cer voie sa ma duc acasa dupa 2 luni si 3 ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata salarii nicu6121 nicu6121 Buna ziua, Exista un termen de intarziere la plata salariului? Doresc sa stiu care ar fii termenul legal de intarziere pentru plata salariului, si in ... (vezi toată discuția)
Salarii restante RoxanaaS RoxanaaS Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. O cunostinta este angajata la o firma de cca. 3 ani, iar de aproximativ un an i s-a dat salariul o data ... (vezi toată discuția)