avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... somatie asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

somatie asociatie de proprietari

Buna ziua, sunt debransata de la centrala termica cu acordul vecinilor si asociatiei de propietari de 2 ani,in 2010 au venit de la firma care au centralele de cartier si au masurat tevile din apartament cu ruleta.de atunci la intretinere pe timp de iarna a venit consum intre 119-128 ron incalzire.Dar n-am platit incalzire pentru ca e o tampenie,in schimb mi-am platit celelalte cheltuieli la zi.Am primit o somatie cum ca imi emit un titlu executoriu notarial si ma va executa silit.am vecini care si-au izolat tevile si tot au la consum incalzire.intrebarea mea e ce pot face ? pe ce baza masoara ei caldura care trece prin tevi?X-(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:49, 16 Iunie 2011
"Ei" sunt firma care calculeaza caldura pe baza unui algoritm autorizat de ANRSC.
Caldura la comun a reprezentat in aceasta iarna 30% din factura de caldura a scarii respective si se imparte in functie de cota-parte indiviza a fiecarui apartament, indiferent daca este conectat sau deconectat de la incalzirea centrala.

Deci, dv., ca si ceilalti vecini ai dv. cu CT platiti caldura pe spatiile comune si pe tevile verticale.
Nu se mai ia in considerare izolarea tevilor.
Pe baza unei formule proprii de calcul, care dupa sustinerea furnizorului (si banuiala bazata pe normalitate a beneficiarului) este una stiintifica si cuprinde mai multi parametri massurabili. Unii dintre acestia sunt usor de verificat, de exemplu lungimea tevilor. Altii mai putin, fiind cunoscuti doar de furnizor. Iar altii, chiar cu aparenta de arbitrariu, fiind numai coeficienti stabiliti fara o fundamentare tocmai clara. Din pacate, aceste lucruri sunt greu de perfectionat, atat din ccauza cadrului legislativ precar, dar si din cauza inertiei si a lipsei de interes (sau poate nu tocmai a lipsei! :) )
in anumite cartiere nu se plateste caldura adica cei debransati fie ca au tevile izolate sau nu.difera de la o asociatie la alta si nu inteleg nimic fiecare pune trarife cum ii taie capul asta nu inteleg
Daca vreti sa intelegeti, cititi legea, vedeti cum se face la asociatia dv. si judecati daca procedeaza conform legii sau nu. Ce treaba aveti cu alte asociatii? Fiecare cu ale lui.
Pe dv. va intereseaza ca in cazul dv. si la asociatia dv. sa fie corect si legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare de caldura raduleo_72 raduleo_72 Buna ziua!Am rugamintea sa ma indrumati in ceea ce trebuie sa fac ptr a obtine debransarea de la sistemul centralizat de incalzire.Locuiesc la bloc intr-o ... (vezi toată discuția)