avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proba cu martori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proba cu martori

Buna ziua Vreau sa va intreb urmatoarele:

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un martor pentru a fi martor intr-un proces


In afara de simpla proba cu martor , daca nu exista nicio alta dovada , decat cele relatate de martor - se poate da o solutie


Daca martorul poate efectua si i se cere efectuarea testului poligraf si acesta il refuza cu buna stiinta - marturia lui mai poate fi luata de buna

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters211662 , utilizator 18:40, 21 Iunie 2011
oricine detine informatii despre cauza poate fi citat ca martor, cu citeva exceptii prevazute de legea penala. Martorul nu poate fi supus testului poligraf, ami ales ca acest test nu este recunoscut ca mijloc de proba.

marturia lui este luata in considerare daca se coroboreaza cu alte mijloace de proba. daca exista indicii privind marturia mincinoasa, puteti sesiza Parchetul indicind si probele pe care va bazati cind faceti acuzatia.

Nu confundati perceptia martorului cu privire la o stare de fapt cu marturia mincinoasa. faptul ca dvs aveti o alta parere despre acea stare de fapt decit martorul, nu il face pe acesta din urma un martor mincinos.
Eu ma refer la cineva care ar putea fi "martor" care sa redea ce i s-a spus sa zica de catre "victima" si nicidecum un participant la o actiune consumata
asta depinde daca o puteti dovedi sau nu. Pe linga asta, in cursul cercetarii judecatoresti puteti reliefa acest aspect in cursul interogarii martorului de catre avocatul dvs.
depinde de tipul de infractiune... daca cineva a spart un geam sau daca cineva a omorat un om...

daca cineva a fost vazut de altcineva in timp ce omorea un om + exista o relatie conflictuala intre victima (mort) si agresor (criminal), atunci marturia respectiva va fi luata in considerare si daca refuza de 10 ori testul poligraf.

daca in schimb, cineva a spart un geam,se poate scoate usor daca a fost vazut doar de o singura persoana.
Aici ar fi vorba de cineva care nu a asistat la nimic pentru ca nu a existat ceva / ci ar fi vorba de o persoana care ar relata din spusele altcuiva, ceea ce stiu ca nu este corect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre marturie.fie ea mincinoasa sau reala. Sonji Sonji Cum poate dovedi o instanta ca un martor minte sau spune adevarul?? Oricine poate apela la prieteni sau membrii de familie sa depuna marturie impotriva celui ... (vezi toată discuția)
Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac recurs AlexBogdan1989 AlexBogdan1989 Buna ziua, am o problema mai complexa la care as avea nevoie de sfaturile dumneavoastra. Am fost condamnat de prima instanta la 6 luni de inchisoare cu ... (vezi toată discuția)