oricine detine informatii despre cauza poate fi citat ca martor, cu citeva exceptii prevazute de legea penala. Martorul nu poate fi supus testului poligraf, ami ales ca acest test nu este recunoscut ca mijloc de proba.
marturia lui este luata in considerare daca se coroboreaza cu alte mijloace de proba. daca exista indicii privind marturia mincinoasa, puteti sesiza Parchetul indicind si probele pe care va bazati cind faceti acuzatia.
Nu confundati perceptia martorului cu privire la o stare de fapt cu marturia mincinoasa. faptul ca dvs aveti o alta parere despre acea stare de fapt decit martorul, nu il face pe acesta din urma un martor mincinos.
Eu ma refer la cineva care ar putea fi "martor" care sa redea ce i s-a spus sa zica de catre "victima" si nicidecum un participant la o actiune consumata
asta depinde daca o puteti dovedi sau nu. Pe linga asta, in cursul cercetarii judecatoresti puteti reliefa acest aspect in cursul interogarii martorului de catre avocatul dvs.
depinde de tipul de infractiune... daca cineva a spart un geam sau daca cineva a omorat un om...
daca cineva a fost vazut de altcineva in timp ce omorea un om + exista o relatie conflictuala intre victima (mort) si agresor (criminal), atunci marturia respectiva va fi luata in considerare si daca refuza de 10 ori testul poligraf.
daca in schimb, cineva a spart un geam,se poate scoate usor daca a fost vazut doar de o singura persoana.
Aici ar fi vorba de cineva care nu a asistat la nimic pentru ca nu a existat ceva / ci ar fi vorba de o persoana care ar relata din spusele altcuiva, ceea ce stiu ca nu este corect...