avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul nu imi plateste drepturile salariale si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul nu imi plateste drepturile salariale si bonusurile

Buna ziua,
am lucrat la o societate timp de 6 luni cu contract determinat ,cu o saptaman inainte sa imi expire contractul au venit la mine si mi-au dat o notificare in care imi face cunoscut faptul ca nu imi mai prelungesc contractul si ca socieatatea renunta la prezenta mea la servici pana la data incetarii contractului(nu au avut nici un motiv pentru care nu imi mai prelungeau contractul).contractul inceta in data de 25.04.2011 iar acesta notificare mi-au inmanat-o pe 14.04.2011.
Pana la aceasta data eu nu am primit drepturile salariale pe ultima luna,bonurile de masa si bonusurile din vanzari,de fiecare data cand am sunat m-au tot dus cu zaharelul.Ce anume pot face in aceasta situatie?si daca am sanse sa imi recuperez drepturile salariale,bonurile si bonusurile din vanzari nu sunt trecute in contractul de munca.
Ieri a sunat o angajata sa imi spuna sa merg sa imi ridic cartea de munca si sa semnez o hartie.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 16 Iunie 2011
Din cele relatate rezulta ca nu prea aveti sanse de reusita prin discutii directe.
Le-ati transmis o solicitare scrisa (cu confirmare de primire, inregistrata, prin fax) sa va plateasca aceste drepturi?
Daca ati solicitat si nu v-au raspuns, adresati o petitie Inspectoratului Teritorial de Munca, anexand si aceasta solicitare (daca ati depus-o).
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizarea la ITM si/sau Inspectia Muncii si actiunea in instanta (se depune la Triibunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonurile imi sunt platite integral daca au renuntat la prezenta mea pana la expirarea contractului? giulia82 giulia82 Buna ziua, as vrea sa stiu daca am dreptul sa cer bonurile de masa integral pe luna aprilie daca societatea mi-a dat o notificare in care imi scrie ca renunta ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului ppostelnicescu ppostelnicescu Am fost angajat aproape 2 ani la o firma de distributie, iar acum un an am fost pus sa -mi dau demisia, lucru pe care l-am acceptat fara comentarii stiind ca ... (vezi toată discuția)
Micsorare salariu ileanaB ileanaB Buna seara , Firma la care lucrez la angajare ( 2008 ) am semnat contractul individual de munca cu salariu brut de 1384.00 Ron + bonuri de masa si 21 zile ... (vezi toată discuția)