avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate acoperis

locuiesc la ultimul nivel al unui bloc cu 4 etaje. cam din anul 1978, apararea civila de atunci, impreuna cu administratorul asociatiei de locatari, a permis montarea unei sirene pe acoperisul blocului. apartamentul in care locuiesc este proprietate personala din momentul cumpararii, anul 1969. parintii mei si nici un alt vecin de la etaj sau din bloc nu au semnat ca sunt deacord cu aceasta sirena. sau poate nici nu au fost intrebati pe atunci. problemele au aparut cam la 2 ani. sirene este infipta direct in planseu , fara suport. apa de la ploi si zapezi s-a infiltrat si ne-a distrus apartamentele.suntem 4 familii pe nivel. din 2 in 2 ani am fost nevoiti cand eu sau alt vecin sa refacem izolatia din carton. dupa 1990, cand toate apartamentele au devenit proprietate, am solicitat sprijin de la asociatia de proprietari acum. fara rezultat. am refacut din nou izolatia din carton in totalitate. in anul 2000, am construit o sarpanta, fara autorizatie. problema actuala este ca vreau sa scap de aceasta sirena. a cui este? proprietarul ei nu trebuie sa plateasca chirie, noua celor 4 familii care o suportam de atatia ani si care am investit bani in refacerea acoperisului ca ne ploua in case? ce sa fac? primaria m-a somat sa daram sarpanta. eu am construit de nevoie sa nu ma mai ploua.
ce ma fac?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:26, 5 Septembrie 2008
Nu puteti inlatura sirena.
Aveti dreptul la despagubiri pt prejudicile cauzate.
Daca primaria v-a somat sa daramati sarpanta incercati sa discutati cu ei.
Trimiteti in scris catre ei o cerere si sa va raspunda in scris.Sa le cereti si banii pt prejudicile suferite.Dreptul la despagubiri este limitat la ultimii 3 ani.

avocat Claudiu Lascoschi
am si eu o mica problema in legatura cu un bloc cu sarpanta.la etajul 4 sunt 2 apartamente din care unul are 2 camere pe jumatate din sarpanta. proprietarul celuilalt apartament vrea sa repare acoperisul cu bani de la toti locatarii. ce obligatie avem noi,ceiolalti locatari?trebuie sa platim si partea celui care are camere?va multumesc anticipat pt raspuns
alina_sv, daca te-ai stradui putin sa citesti Legea nr.230/2007, vei constata ca ai obligatii fata de acel condomniu!
Este vorba despre fondul de reparatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui ... noane noane Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu fara acoperis,tot in acea vreme pt.ca -mi ploua in casa am construit un acoperis din ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)