avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA PRESTARI SERVICII
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA PRESTARI SERVICII

As vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema: am primit o factura de "servicii organizare conferinta" de la o societate din Moldova neplatitoare de TVA.
Nu stiu unde sa incadrez acest serviciu. Trebuie sa platesc eu TVA in Romania prin taxare inversa? La ce articol din CF m-as incadra? Mentionez ca eu sint persoana juridica impozabila. Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 10:35, 17 Iunie 2011
parerea mea este ca nu se impune taxare inversa intrucat prestatorul nu are sediul in UE si nu este inregistrat in scopuri tva.
mai mult decat atat, aceste servicii, daca ar fi prestate de o societate din UE, s-ar incadra la art. 133, alin 7 din codul fiscal si astfel prestatorul nu ar fi fost obligat sa se inregistreze in scopuri tva intracomunitar inainte de a presta astfel de servicii.
in concluzie puteti trata serviciul ca si cum acesta ar fi prestat de o societatea neplatitoare de tva din romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa la dobanzi? Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interasa si pe mine urmatoarea problema: In cazul in care primesc factura de la o persoana juridica impozabila care nu este membra UE si ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare scutite de plata tva Daria8 Daria8 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, va rog Am o societate neplatitoare de TVA in Romania. In luna decembrie am solicitat inregistrarea ca platitor de ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii intracomunitare razvandmn razvandmn Buna ziua, Societatea romaneasca A presteaza servicii( in Olanda) in agricultura (culege rosii) pentru societatea B olandeza.Cum se factureaza acest ... (vezi toată discuția)