avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condica prezenta, state de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condica prezenta, state de plata

Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca o societate privata (srl) trebuie sa tina o condica de prezenta sau alta modalitate de confirmare a prezentei la lucru si daca angajatii trebuie sa semneze state de plata a salariilor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: WonderBoy , utilizator 20:28, 18 August 2009
Daca aveti un contabil bun acesta va poate spune ca nu poate face statul de plata fara a avea foaia colectiva de prezenta. Deasemenea statul de plata trebuie semnat de salariati ca dovada ca au primit banii. Si cand duceti statele de plata lunar la ITM, le duceti nesemnate?
Dvs. aveti Regulament intern? In el scrie si daca aveti condica da prezenta sau nu.
Va intreb: daca nu tineti evidenta timpului de lucru al salariatilor nu vi se pare ca va fi un haos in firma dvs.?
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Avem un contabil care mi-a spus ca nu are foaie colectiva de prezenta iar statul nu trebuie semnat intrucat nu face plata in numerar ci prin virament bancar. Am discutat cu seful aceste aspecte si ne-a raspuns ca este o prostie, ca un srl privat nu este obligat sa aiba condica si ca poate face programul de lucru cum vrea el, daca vrea de 5 ore pe zi, asta e.
Iar regulament intern nu avem :O Ma puteti ajuta cu un model? V-as fi recunoscator.

Multumesc
Foaie colectiva de prezenta trebuie sa aveti oricum, pentru evidenta muncii salariatilor. ITM va poate controla si au si obligatia de a verifica acest aspect. Formularele se procura de la magazinele de birotica.
Intr-adevar, condica de prezenta nu este obligatorie, mai ales la un numar mic de salariati. In contractul individual de munca este scris numarul de ore de lucru pe zi, care nu poate depasi 8 ore la program complet. Daca seful dvs. face program de 5 ore/zi, plateste 8 ?
Despre Regulamentul intern cititi in Codul muncii, art.257-262. La unele ITM-uri se gasesc ghiduri practice de intocmire a Regulamentului intern.

Va multumesc
va pot trimite un Reg.Intern daca nu aveti, ca model. dati-mi adresa de yahoo.

Alte discuții în legătură

Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)