avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum ies din firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum ies din firma?

va rog, poate sa ma ajute cineva cu un raspuns?
detin un srl impreuna cu un asociat, avand amandoi 50%, administrator fiind asociatul meu.
As dori sa ies din firma, renuntand la tot in fav. asociatului, numai ca acesta nu doreste.Mai mult, si el ar vrea sa renunte la firma, deoarece avem datorii de 10000 euro la stat
Este posibila iesirea din firma fara acordul asociatului? Sau cum pot rezolva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 15:15, 24 Iulie 2008
puteti vinde sau cesiona partile sociale unui tert doar daca va permite actul constitutiv. puteti intra in incapacitate de plata, urmeaza procedura insolventei si pe urma dizolvarea societatii. vorbiti cu un avocat care sa va sfatuiasca si sa va ajute cu actele.
bafta!www.avocatnet.ro/images/smil...
Mai exista posibilitatea retragerii din societate , prin hotararea tribunalului, pentru "motive temeinice", care insa trebuie dovedite.
In cazul in care exista doar 2 asociati, retragerea unuia dintre asociati conduce la dizolvarea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat ,va rog ContSters86929 ContSters86929 Buna ziua, Am o societate unde sunt administrator,am un asociat, avem parti sociale 50%-50%,am o problema.Am devenit administrator pentru ca \"asociatul\"pe ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale asociatului andu1st andu1st Buna ziua, Sunt asociat intr-un SRL cu 50 % parti sociale , as vrea sa ies din firma si sa cedez partile mele asociatului. Asociatul nu vrea sa preia partile ... (vezi toată discuția)