avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor hiv si garda la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor hiv si garda la domiciliu

Buna ziua! Ma numesc Cruceanu Camelia , sunt chimist principal intr-un laborator clinic unde se efectueaza si teste HIV/SIDA(pentru DSP, pentru personalul medico-sanitar, pentru pacientii din sectiile de contagioase si dermato-venerice sau la cererea pacientilor) Am cerut prin numeroase referate acordarea sporului corespunzator, conform OG nr.115/2004,aprobata cu modificari si completari prin Legea 125/2005 dar de fiecare data am primit raspuns ca nu sut bani.
Conform fisei postului avem obligatia sa efectuam aceste analize dar dreptul de acordare a sporului ne este refuzat. Vorbesc la plural pentru ca in aceeasi situatie sunt si colegele mele. Va rugam respectuos sa ne sfatuiti ce sa facem.
O alta problema este ca se lucreaza in doua ture ,din lipsa de personal iar pentru tura de noapte efectuam garzi la domiciliu( medici si chimisti) neplatite. Suntem platite cu ora doar pentru timpul efectuarii analizelor solicitate in urgenta dar suntem obligate sa raspundem toata noaptea in caz de chemare.
Am citit o ordonanta (fara numar ) in care se specifica cum se platesc garzile la domiciliu pentru medici ( nu se specifica si alta categorie de personal medical, ma intereseaza la chimisti) dar nu stiu daca este in vigoare.Va rog daca puteti sa ne lamuriti si in aceasta problema.
Multumesc anticipat!
Cu respect Cruceanu Camelia
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
cruceanu maria camelia, utilizator

Alte discuții în legătură

Legislatie laborator analize medicale marina12.06 marina12.06 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este legal ca un farmacist sa lucreze intr-un laborator de analize medicale. Daca da, ce document legislativ ... (vezi toată discuția)
Ce servicii se pot presta si factura pe cod caen 8690? sabinaqww sabinaqww Ce servicii se pot presta si factura pe cod CAEN 8690- alte servicii referitoare la sanatatea umana care sa nu necesite aviz dsp ? (vezi toată discuția)
Sporuri pentru conditii deosebit de periculoase - hiv cafea1 cafea1 Stie cineva care este reglementarea acordarii sporului de periculozitate pt. HIV? si care ar fi explicatia logica a acordarii acestor sporuri pentru cei care ... (vezi toată discuția)