avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatie Laborator analize medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatie Laborator analize medicale

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca este legal ca un farmacist sa lucreze intr-un laborator de analize medicale. Daca da, ce document legislativ reglementeaza acest lucru.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marina12.06 , utilizator 09:50, 3 Iunie 2020
art.5 din Norma din 20 iulie 2007 privind funcționarea laboratoarelor de analize medicale
(1) În laboratorul de analize medicale lucrează numai personal autorizat conform legislației în vigoare, angajat cu normă întreagă sau cu timp de lucru parțial.

(2) Numărul de personal necesar va fi determinat în funcție de specificul serviciilor medicale efectuate, numărul mediu zilnic de servicii și timpul mediu de lucru/laborator.

(3) În laboratorul de analize medicale își desfășoară activitatea medici cu specialitatea medicină de laborator - laborator clinic, microbiologie, medicină de laborator, alt personal cu studii superioare autorizat să lucreze în domeniul medical - biologi, biochimiști, chimiști și farmaciști, precum și personal mediu sanitar.
Imi spuneti va rog care este ordinul/legea care sta la baza acestor norme?

Va multumesc mult pentru raspuns!
Ordinul nr. 1.301 din 20 iulie 2007 pentru aprobarea Normelor privind funcționarea laboratoarelor de analize medicale
[ link extern ]
Va multumesc mult pt raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de efectuarea garzilor in unitatile sanitare publice cu profesiunile de biologi, biochimisti si chimisti feherviolam feherviolam Buna seara ! Doresc sa va intreb, care Lege in vigoare si cu ce articol reglementeaza obligativitatea efectuarii garzilor in unitatile sanitare publice de ... (vezi toată discuția)
1. conform anexei 19 la ordin 1857/441 din 30.05.2023, un furnizor ... CDEF CDEF 1. Conform Anexei 19 la Ordin 1857/441 din 30.05.2023, un furnizor de servicii medicale paraclinice poate incheia contract cu casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Fisa de post microbiolog handaricimarin handaricimarin imi poate da cineva model de fisa de post pentru functia de microbiolog? (vezi toată discuția)