avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog sa ma ajutati in legatura cu o executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

va rog sa ma ajutati in legatura cu o executare silita

Tata a achizitionat o masina in leasing. Anul trecut nu a mai putut plati ratele si cei de la leasing au cerut masina. Tata a mai tras de timp, dar pana la urma a predat masina, incheindu-se in acest sens un proces verbal. Acum, acasa a venit o somatie de plata privind suma de 14000lei. I-am sunat pe cei de la leasing si au zis ca trebuie sa fie o grseala, insa nu stiu daca sa ii cred:)
cum se poate contesta aceasta somatie, sau executare silita?
Formulati contestatie la executare, in temeiul art. 399 si urm. Cod de Procedura civila. prin care solicitati anularea somatiei si a titlului executoriu. La aceasta contestatie atasati orice document considerati ca va este favorabil, prin care sa dovediti ca suma respectiva este nejustificata. Cel mai bine ar fi insa sa apelati la un avocat, pentru a fi intocmita intr-un mod corect si concis, pentru a avea castig de cauza si a nu fi buni de plata. Cu stima.
atentie la termenul in care se poate face contestatia; daca nu mai sunteti in termen, veti pierde cu siguranta.
Suma aceea poate proveni din urma evaluarii starii acelei masini.
Firma de leasing,dupa ce ti-au luat masina o verifica sa vada daca are ceva neinregula la ea (sa aibe toate scaunele,rotile, motorul ei,sa nu fie lovita,etc..)
multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
razvan247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - leasing auto- urgent! vera.sandu vera.sandu cum ma poate executa o firma de leasing atata timp cat eu am predat masina inapoi in 15.11.2008? nu au trimis nici o somatie sau notificare timp de un an si 4 ... (vezi toată discuția)
Somatie plata rate restante- dupa reziliere leasing si predare bun axw axw Buna ziua, Am luat in leasing o masina in 2007 pe persoana juridica. Datorita situatiei economice in 2009 nu am mai putut plati ratele urmand ca in octombrie ... (vezi toată discuția)
Leasing rusu apostu camelia rusu apostu camelia Buna ziua.M-am incurcat in 2008 cu o masina luata de la RCI leasing.In 2010 fiind bugetar nu am mai putut achita ratele motiv pentru care s-a reziliat ... (vezi toată discuția)