avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... act de imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

act de imprumut intre persoane fizice

O hartie semnata intre doua persoane are valabilitate juridica?
Daca are cum poate fi atacata?
Are o valabilitate juridica foarte mare, depinde despre ce e vorba si ce clauze cuprinde.
boby78 a scris:

O hartie semnata intre doua persoane are valabilitate juridica?
Daca are cum poate fi atacata?



Depinde in ce conditii este semnata.
Am primit niste bani dar nu se specifica in hartie ca trebuiesc returnati doar ca sunt sub forma de imprumut.Ca X imprumuta pe Y cu suma Z.Asta este scris.
Multumesc,

Claudiu
dacă se precizează că este vorba de ”împrumut” se vor aplica regulile privitoare la un contract de împrumut. deci banii vor trebui returnați. dacă nu se precizează o dată certă de returnare vă poate trimite o notificare sau să vă cheme în judecată. fiind vorba de o sumă de bani de la data promovării cererii de chemare în judecată potrivit legii vă poate cere și dobânda legală.
Va incadrati in prevederile de mai jos ?

,,În cazul înscrisului sub semnătură privată, fiind vorba despre un contract unilateral....... trebuie indeplinita formalitatea prevăzută la art.1180 Cod civil (scrierea în întregime a actului de către cel împrumutat sau cel puţin, adăugarea de către acesta, la finele actului, a cuvintelor „bun şi aprobat”, arătând în cuvinte şi în litere suma sau câtimea lucrurilor şi apoi să semneze).''

Alte discuții în legătură

Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut Ionionescu1767 Ionionescu1767 Buna ziua. Va solicit ajutorul intr-o problema incurcata. Persoana fizica \\" A\\" a facut un contrat de imprumut pentru o suma de 20K pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut fara data de expirare si fara garantii Ki24 Ki24 Buna ziua, Am o hartie de mana de la fostul meu sot, scrisa in timpul casatoriei. In aceasta declaratie este me tionat faptul ca sotul meu a luat de la ... (vezi toată discuția)