Subiect: pregatire contestatie
Vreau sa contest procesul verbal prin care mi-a fost retinut permisul.
In data de 14.06.2011 la ora 15:36 am fost prins de un radar (nou) care stationa cu viteza de 102 km/h in localitate.
Vreau sa contest faptul ca radarul era imediat dupa curba, se afla sub un stal de inalta tensiune, sa invoc normele metodologice prin care exista o eroare de +/- 4 in calcularea vitezei (am inteles ca la radarele acestea noi ar fi de +/- 2).
In acelasi timp vreau sa invoc faptul ca nu aveama aceasta viteza (eu cred ca aveam maxim 90 km/h), in zona nu era nici o casa, este numai verdeata...acest lucru m-a dus in eroare crezand ca am iesit din localitate. In acelasi timp vreau sa zic ca datorita faptului ca nu era nici o casa sau trecere de pietoni (sau semanlizare prin care sa fiu atent la animale) nu am pus viata nimanui in pericol.
Cand am solicitat certificatul metrologic, ordinul de serviciu si sa vad poza nu mi-au fost prezentate.
In acelasi timp as putea sa ma leg de faptul ca pe procesul verbal nu mi-a fost bifata rubrica de retinere permis (cu toate ca la incadrarea faptei este prezentat articolul de lege din care reiese acest lucru).
Multumesc!
Am uitat sa precizez ca am si martor care poate sa confirme cele zise de mine.
Nu se poate inlatura raspunderea contraventionala pe motivul ca dvs. ati fost in eroare.
Ar fi preferabil ca cineva de specialitate sa se uite peste pv, poate gaseste un motiv de nulitate.
Nu va amagiti....
102KM/H inseamna mult.
Puteti invoca toleranta descrisa in norme. In acest fel veti beneficia de o sanctiune mai blanda.
Puteti invoca de asemenea eventualele vicii de procedura care duc la nulitatea absoluta a P.V. dar miram-as sa fie asa ceva. Faptul ca erati intr-o curba nu are nici un fel de importanta. Mai mult decat atat.
Faptul ca aveati 102km/h intr-o curba agraveaza situatia.
Faptul ca era sub un stalp de inalta tensiune nu cred ca are prea mare inportanta.
Faptul ca aveti un martor nu schimba prea mult datele problemei mai ales daca este ruda.
Actele solicitate nu erau obligati sa vi le prezinte.
Apararea dumneavoastra este subtirica....
Invatati-va sa respectati regulile de circulatie.
Am citit ca din punct de vedere metrolologic daca radarul se afla sub un stal de inalta tensiune poate sa dea eroare in ceea ce priveste viteza (am adresa de la furnizorul de energie ca in acel loc sunt stalpi de inalta tensiune).
Pe de alat parte radarul trebuie sa stea pe line dreapta nu la panda (aici mai vorbim ca si unghiul poate sa influenteze viteza).
Ar mai fi faptul ca pana la poza finala care scoate in relief viteza pt care am fost sanctionat ar trebui sa mai existe o cateva inainte (o derulare de imagini)...eu iesind exact din curba nu cred ca a facut asa ceva...ma gandesc ca radarul nu vede si dupa curba.
Acestea ar mai fi cateva argumente.
Martorul nu este ruda de a mea...este o cunsotinta.
Sanse zero.
Noul radar nu se bruiaza decat cu laser si infrarosu.Asta daca proiectezi raza direct in aparat.Si asta insemna ANTIRADAR si este ilegal.Bruiaj pe baza anumitor frecvente nu prea au caci le-ar fi interzis telefoanele mobile langa aparatura.Garantez asta.
Politia nu sta decat la panda.Asta face mereu.Altceva nu stie decat sa VANEZE infractiuni.Un sofer care sta sa se pazeasca de radare este mai neatent la celelalte aspecte ale sofatului,deci mai mult cauzeaza decat previn!
Ati intrat in colimator cu viteza de 120km/h si daca aveti 2 secunde filmate este suficient sa aiba probe.Nimeni nu va contesta probele politiei,indiferent cat de subtiri sunt si astea contra dumneavoastra nu prea sunt.
Sunteti bun de plata.
Viteza mea a fost de 102 km/h ma gndesc ca poate o sa am o sansa...am avut un coleg care a fost prins de un radar nou cu 126 km/h in linie dreapta si a scapat.
A scapat pe aceleasi motive pe care vreau sa le invoc si eu...de asta ma gandesc ca daca el de la 126 a scapat nici macar cu avertisment poate am si eu o mica sansa sa cobor sub 100.
Radare noi
Marius Barabas
Buna ziua,
A reusit cineva sa conteste si sa castige un PV pentru depasire viteza , depistat cu rasarele noi ?
Am avut 102 Km in localiatate ,ce motive sa ... (vezi toată discuția)