avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - permis retinut

Am fost prins de radar avand viteza de 102 km/h in localitate.
Vreau sa contest procesul verbal deoarece radarul era dupa curba, era stationat sub cablurile de inalta tensiune si consider ca nu aveam aceasta viteza.
Intrebarea mea este urmatoarea: In cazul in care pierd procesul mai am voie sa dau examen pentru reducerea pedepsei de la trei luni la o luna in conditile in care in ultimii doi ani nu am ami avut abateri soldate cu suspendarea permsiului?
Cel mai recent răspuns: luis29 , utilizator 14:58, 16 Iunie 2011
Datorita:
- vitezei de 102 hm/h si tolerantelor din norma de metrologie legala;
- unghiului de incidenta mai mare decat cel prevazut de norme ;
- prezentei liniilor electrice aeriene de inalta tensiune
aveti toate sansele sa obtineti in instanta anularea procesului verbal de contraventie sau cel putin coborarea vitezei sub 100km/h.

Singura conditie ar fi ca plangerea sa fie redactata in termen si de catre o persoana care are experienta in domeniu.

Multumesc pentru raspuns...as dori sa primesc raspuns si la intrebarea: In cazul in care pierd procesul mai am voie sa dau examen pentru reducerea pedepsei de la trei luni la o luna in conditile in care in ultimii doi ani nu am ami avut abateri soldate cu suspendarea permsiului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala luis29 luis29 Subiect: pregatire contestatie Vreau sa contest procesul verbal prin care mi-a fost retinut permisul. In data de 14.06.2011 la ora 15:36 am fost prins de ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de noul aparat radar cu o viteza de 103 km/h, pe bord 95 km/h qu1t qu1t Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul : 5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se ... (vezi toată discuția)
Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)