Buna ziua, am o speta pentru care mi-ar prinde bine cateva sugestii. Un SRL detine 100 % din capitalul social al altui SRL. Activitatea initiala a celui de-al doilea SRL fiind leasing , s-a depus capital social mare . Ulterior, s-au introdus modificarile in lege privind societatile de leasing, cu majorarea capitalului , schimbarea in IFN, etc.....,si s-a renuntat la activitatea de leasing. Schimband activitatea, asociatul unic doreste si modificarea capitalului social,in sensul diminuarii lui . As putea compensa diferenta de aport pe care o datoreaza al doilea SRL cu datoria pe care o are primul SRL catre acesta ?
Dumneavoastra doriti o micsorare de capital social la al doilea srl, acolo unde primul e asociat unic, nu? Aveti posibilitatea de micsorare a numarului de parti sociale sau de reducere a valorii nominale a unei parti sociale. Cred ca ultima varianta o puteti folosi si asta presupune restituirea unei parti din aportul cu care a venit, catre primul srl.
Prin aceasta nu se poate face compensare pentru ca datoria e intre firme iar ce rezulta dupa diminuare ii revine doar primului srl ca asociat unic la al doilea.
Adica cred ca dumneavoastra nu aveti de fapt lichiditati iar diminuarea de capital presupune clar suma de bani acolo in contul celei de al doilea srl pe care acesta sa-i restituie asociatului majoritar. Si vreti sa stingeti niste datorii asa putin fortat, nu?;)
Multumesc pentru raspuns. Nu, al doilea SRL a avut activitate de leasing pana in 2009.Se doreste schimbarea activitatii ,iar pentru noua activitate nu este nevoie de un capital asa de mare. Pur si simplu, pentru faptul ca tot se face o hatarare se doreste si modificarea capitalului . Partea cu compensarea e ....bonus, pentru ca neavand activitate, bineinteles ca nu are lichiditati.... Nu mai stiu exact, dar cred ca pentru asigurarea unui echilibru intre activ si pasiv, daca acest capital social este mare , este indicat sa fie micsorat cu acordul asociatilor.
Diminuare capital
louisa
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Unul din asociatii firmei a adus ca aport o cladire la capitalul societatii iar acum ca urmare a reevaluarii a iesit o valoare ... (vezi toată discuția)