avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite pe proprietati din localitati diferite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite pe proprietati din localitati diferite

Daca am un apartament in bucuresti, 1/2 casa la constanta si 1/2 apartament la constanta, domiciliul in bucuresti, unde si cum platesc impozitele? Le declar in Buc. si platesc acolo toate impozitele? De fapt voiam sa cer o finantare pentru casa dar sunt trimisa de la constanta la bucuresti si mi se pare ilogic. De aici s-a nascut si intrebarea de mai sus...
Cel mai recent răspuns: o_blonda , utilizator 11:32, 23 Iunie 2011
Impozitele pe cladiri se declara si se platesc la primaria de pe raza localitatii unde sunt construite imobilele.
Pai pentru apartamentul din Bucuresti platiti impozitul la directia financiara din sectorul unde este situat, iar pentru imobilele din Constanta platiti impozitul la Constanta. Ce-i asa de inutil in raspunsul acesta? Cine si de ce va trimite de la Constanta la Bucuresti, n-avem de unde sa stim doar din cele scrise de dvs. (probabil este vorba de declararea celei de-a doua, respectiv a treia proprietati, care se impoziteaza suplimentar; ordinea in declarare este cea a datei dobandirii proprietatilor...doar o parere).
Cand au fost cumparate, au fost declarate si se plateste impozitul atat la Bucuresti cat si dincolo. Si sunt cativa ani. De aici inutilitatea.
De fapt eram furioasa pe faptul ca voiam sa cer o finantare pentru o "casa colorata in verde" in susnumita Constanta, si pentru ca am domiciliul in Bucuresti sunt trimisa in Bucuresti sa depun dosarul. De ce? Daca platesc impozit in "constanta"(+ si suplimentar ca unii au "probleme personale") si banii ii folosesc tot in "constanta" ...
... Oricum discutia iese din domeniul fiscal-contabilitate...
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
o_blonda, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare celei de-a doua proprietati mihaibobocgabriel mihaibobocgabriel Ce documente trebuie depuse in vederea platii impozitului suplimentar pentru a doua proprietate. Mentionez ca una din proprietati este in Bucuresti iar una ... (vezi toată discuția)
Situatie speciala de aplicare a og59/2010 r_1969 r_1969 buna ziua!Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea situatie: Am o locuinta proprietate personala din 1994.In 1998 am mostenit o locuinta ... (vezi toată discuția)
Despre impozitul imobiliar mariamagdalena mariamagdalena In perspectiva schimbarii taxelor de impozitare a imobilelor, am o intrebare. Sunt casatorita, am avut un apartament in orasul Iasi impreuna cu sotul meu, ... (vezi toată discuția)