avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil sa ne opreasca apa si celor care suntem ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil sa ne opreasca apa si celor care suntem la zi?

Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta problema. Suntem locatarii unor blocuri Anl, firma care ne furnizeaza apa ne-a furnizat in iarna si caldura, (precizez ca pentru fiecare din ele avem contracte diferite) datorita faptului ca multi dintre locatari nu au platit la zi caldura acum ne ameninta ca ne taie apa. Se poate sa ne taie apa la tot blocul (din cauza restantei la caldura) ? Avand in vedere ca fiecare avem contract separat cu ei nu ar fi corect sa ii sisteze apa doar celui care este restant prin sigalarea contorului si a robinetului de la fiecare din apartament? Ce putem face? Ajutati-ma cu un raspuns, va rog mult!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:38, 18 Iunie 2011
Acesta e dezavantajul traiului la bloc, adica la comun. Da aveti contract separat, dar reteaua de apa, tevaraia de prin bloc, e facuta in asa fel incat nu poate opri apa la unul si sa nu-l afecteze pe celalat. Cu inchiderea robinetului la fiecare apartament e ineficiet. In primul rand nu cred ca cei cu datorii ar permite sa le intre in casa si sa le sigileze robinetii. Doar stiti si dumneavoastra cum sunt oamenii.
Din cate cunosc eu, la blocurile ANL, construite in ultimii ani, distributia apei se face in ”sistem orizontal” - adica teava principala de apa este montata pe casa scarii, iar spre fiecare apartament pleaca o remificatie prevazuta cu robinet de separare si contor, astfel fiind posibil intocmirea de contracte individuale de furnizare.
Pai aceasta solutie a fost adoptata tocmai pentru a se putea intrerupe furnizare apei in cazul in care un proprietar nu respecta prev. contractului de furnizare (nu achita consumul).
Daca va aflati in situatia aceasta, solicitati furnizorul sa intrerupa furnizarea apei numai acelor proprietari care nu-si achita consumul de apa si nu la toati proprietarii. Daca intrerupe apa la toata lumea, uitati-va la prevederile contractuale, consultati un avocat si ”pac la Rasboiul”, instanta, pretentii, etc.
.....................
Daca nu va aflati in situatia descrisa mai sus, solicitati sprijinul as. locatari. Sigur, se pot lua diferite masuri, angajamente si esalonari de plata a restantelor, concomitent cu actionarea in instanta a rau-platnicilor.
Aceste lucruri se intampla si la case mai mari, nu numai in cazul celor care primesc case in sistem ”moca” (cu scuzele de rigoare pentru persoanele de fata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Contorizare separata eduard985 eduard985 Buna ziua, Sunt un locatar al unui ansamblu rezidential care contine 6 blocuri a cate 2 scari fiecare. Deoarece unii locatari nu platesc intretinerea si sunt ... (vezi toată discuția)
Oprire apa rece iustin_79 iustin_79 Va rog sa-mi spuneti daca actiunea Apa Serv Neamt de a intrerupe furnizarea apei reci pe motiv de neplata a unor locatari, este legala avand in vedere ca sunt ... (vezi toată discuția)