avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire apa rece

Va rog sa-mi spuneti daca actiunea Apa Serv Neamt de a intrerupe furnizarea apei reci pe motiv de neplata a unor locatari, este legala avand in vedere ca sunt doar cativa care au datorii, cei drept immense, iar respectivul bloc este ANL. Cei buni platnici de ce sunt tratati in acelasi mod cu acestia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 09:43, 26 Septembrie 2013
Furnizorii de utilitati prevad clauza asiguratorie in contractele incheiate cu asociatiile de proprietari,ca in situatiile in care beneficiarul asociatie se inregistreaza o perioada cu restante,sa sisteze provizoriu furnizarea serviciilor
Apa Serv Neamt are contract cu asociatia de proprietari sau cu primaria (daca este vorba de un bloc cu chiriasi).
Beneficiarul trebuie sa achite factura, indiferent cum obtine acesti bani de la locatari.
Daca nu achita, atunci este penalizat si in final se intrerupe furnizarea apei.

Problema cu unii sunt buni platnici si altii rai platnici se rezolva in cadrul asociatiei de asa maniera incat sa se stranga banii necesari.

Cu alte cuvinte furnizorul nu stie si nici nu are posibilitatea tehnica sa opreasca apa celor care nu si-au achitat obligatiile deoarece nu are contract si nici bransament separat cu fiecare dintre dv. si deci nici nu factureaza separat.
Este legala actiunea avand in vedere ca s-au adunat destule restante,mergeti la asociatie si vorbiti ca sa ii someze pe cei care au datorii mari sa plateasca sau eventual sa ii execute pentru neplata cum de s-au adunat datorii asa mari?in orasele mari daca ai restanta de 2000-3000 te someaza sa o platesti eventual te da in judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa ne opreasca apa si celor care suntem la zi? Neea_86 Neea_86 Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta problema. Suntem locatarii unor blocuri Anl, firma care ne furnizeaza apa ne-a furnizat in iarna si ... (vezi toată discuția)
Apa oprita jerryku jerryku au voie sa opreasca apa potabila la bloc? in caz de neplata nu i se pune in vedere asociatiei de proprietari ca i se va opri apa rece si nu se ajunge macar la ... (vezi toată discuția)
Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)