avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte

as dori sa stiu daca pot obtine partea mea de mostenire de la parinti inainte de decesul acestora,cu acordul lor,binenteles.Care sunt demersurile care trebuiesc facute?Mentionez ca parintii mei sunt divortati dar locuiesc in acelasi imobil si mai am doi frati.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 13:54, 17 Iunie 2011
Nu veti obtine o mostenire, ci un bun al parintilor.
Acesta se poate face prin act de donatie, in acest fel nu sunt prejudiciati fratii care la decesul parintilor vor face raportul donatiilor.
Adica veti imparti ceea ce ramane iar dumneaveastra veti avea dreptul la ceea ce trece peste valoarea bunului donat, raportat la cota ce va revine din mostenire.
Daca insa veti plati pentru bunul dobandit este preferabil sa incheiati act de vanzare -cumparare astfel incat nu veti fi lipsita de cota ce va revine la moartea parintilor.
am 14 ani si doresc sa trec granita spre Ungaria, cu acordul parintilor, dar insotita de niste prieteni de famile....de ce acte am nevoie?
@marta_stoica
Informatiile complete le gasesti aici, in raspunsul dat de @adutescu:

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters196669, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale vasilicablanita vasilicablanita Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni ... (vezi toată discuția)
Stabilire cote succesiune sempre sempre Buna seara, Puteti sa-mi raspundetI va rog? Dupa moartea mamei mele am facut succesiunea cu tatal meu, eu am 3/4 din partea mamei si tata restul (din ... (vezi toată discuția)
Mostenire dobreroland dobreroland Buna ziua, Vrem sa investim in casa parinteasca, pentru care tatal are certificat de mostenitor. Dupa divortul parintilor casa a fost inchiriata. ... (vezi toată discuția)