avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
Vrem sa investim in casa parinteasca, pentru care tatal are certificat de mostenitor. Dupa divortul parintilor casa a fost inchiriata. In prezent tatal este de acord sa ne mutam in casa respectiva, cu conditia de a ramane tot el proprietar.
Ce forme legale ne-ar proteja investitia presupunand ca tatal nostru si-ar schimba atitudinea?.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dobreroland , utilizator 20:42, 29 Iulie 2011
Mai aveti frati?

Tatal dvs este casatorit in prezent?

Puteti face un contract de intretinere cu dansul. Astfel ca tatal dvs va instraina imobilul dvs pt obligatia de a l intretine pana la deces. Daca mai aveti frati, orice contract cu titlu oneros facut de tatal dvs catre dvs va fi considerat o donatie deghizata.

Daca sunteti singurul copil si dansul nu este casatorit poate sa va faca un act de donatie cu uzufruct viager, pt ca sunteti scutiti de impozit si nu veti fi obligat sa raportati donatia , nefiind niciun alt copil sau Sotia. Sau puteti in acelasi caz, cand nu mai aveti frati si nu exista so tie, sa deveniti mostenitor unic la decesul tatalui dvs.
'Vrem sa investim in casa parinteasca" ;concluzie :suntem mai multi frati
" Dupa divortul parintilor casa a fost inchiriata":tatal nu s-a recasatorit,suntem singurii lui moistenitori,nu a mai fost casatorit , nu are alti copii.
"Sau puteti in acelasi caz, cand nu mai aveti frati si nu exista so tie, sa deveniti mostenitor unic la decesul tatalui dvs".;;;Ce forme legale ne-ar proteja investitia presupunand ca tatal nostru si-ar schimba atitudinea?...Daca vinde!, Daca se insoara! Daca.......?
va multumesc anticipat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Faceti un contract de intretinere cu tatal dvs in care dansul va avea si dreptul de habitatie viagera. Dupa decesul dansului doar radiati habitatie viagera in cf.

Este o modalitate de a fi sigur ca veti pastra Casa.

Vanzarea cumpararea poate fi atacata ca donatie deghizata de fratii dvs.
Intretinerea este un contract prin care dvs ca debitori ai obligatiei de intretinere veti avea grija de tatal dvs pana la deces, iar dansul creditor al obligatiei de intretinere nu poate instraina Casa deoarece dvs in schimbul intretinerii veti deveni de plin proprietar la decesul tatalui dvs.
Tatal are numai 53 ani si traieste in concubinaj, de aprox. 8 ani.
CE prevede contractul de intretinere ? de cate ori ar putea invoca in anii urmatori nerespectarea contractului ?
Tatal vrea sa ramana propietar in continuare!! ;deci nu poate fi vorba de v.c,donatie sau orice alt mijloc de instainare a proprietatii!!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
dobreroland, utilizator
Pai nu se poate. Contractul de intretinere este translativ de proprietate. In schimbul intretinerii pe care o prestati dvs , creditorul obligatiei de intretinere tatal dvs va instraineaza bunul imobil. Dar puteti sa I faceti habitatie viagera sau uzufruct viager. Atunci dvs veti fi nudul proprietar si dansul uzufructuar, adica va locui in Casa aceea si o va folosi impreuna cu concubina pana la sf vietii sale, de asemenea dansul poate sa constituie cu titlu gratuit pt concubina o creanta de intretinere, ca o donatie indirect, adica dvs sa aveti grija si de dansa pana la sf vietii ei.

Nerespectarea contractului nu o puteti face Decat dvs ca debit or al intretinerii, dansul nu!

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare imobil claudiu71 claudiu71 se poate face un contract de vanzare cumparare pt un imobil dar care sa intru in posesia lui doar dupa decesul tatalui meu?mai concret,,,sa nu fiu nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)