avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare imobil

se poate face un contract de vanzare cumparare pt un imobil dar care sa intru in posesia lui doar dupa decesul tatalui meu?mai concret,,,sa nu fiu nevoit sa impart casa tatalui cu actuala sotie e posibil sa imi faca contract de vanzare dar sa devina al meu abia dupa decesul lui?multumesc...
Nu.
claudiu71 a scris:

dar sa devina al meu abia dupa decesul lui?multumesc...

Ce intelegeti mai precis prin asta ?

Daca vreti, va poate vinde si sa isi pastreze drept de habitatie viagera sau uzufruct viager, dansul va sta acolo pana la deces, iar dvs va veti consolida dreptul de proprietate dupa decesul lui.
Tatal e unic proprietar, nu ?
Dupa decesul tatalui, sotia supravietuitoare poate ataca actul de vanzare ca fiind donatie deghizata, asa ca ar fi bine sa puteti face in caz ca va fi nevoie, dovada platii pretului.

Corect, depinde ce doriti exact. Daca doriti fraudarea legii, puteti face orice act si, daca sotia il ataca, el se poate anula.
Daxca doriti drepturi legale, atunci nu prea inteleg ce doriti in mod concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dobreroland dobreroland Buna ziua, Vrem sa investim in casa parinteasca, pentru care tatal are certificat de mostenitor. Dupa divortul parintilor casa a fost inchiriata. ... (vezi toată discuția)
Reziliere act vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera camym camym Va rog sa-mi spuneti si mie in ce conditii se poate rezilia un act de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera daca mai traieste doar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)