Buna ziua !
As vrea sa vand o suprafata de 3,5 ha teren agricol,Pe actul de prorietate,in afara de mine sunt trecute si alte rude,unii din acestia fiind urmasi.
Doresc sa stiu,care e procedura de vanzare,ce documente se intocmesc(de ex.:pentru succesiune,cadastru,carte funciara,intabulare),cam ce costuri presupune o astfel de tranzactie(taxe,tarife practicate) .
Cu stima,
G.V.
mergeti la notar sau la instanta cerere de iesire din indiviziune unde este mai ieftin, si eventual dupa introducerea actiunii la un mediator care o sa incheie un Acord intre dvs si cei trecuti pe titlu fiecare ce suprafata ii revine , o duceti in instanta ,in felul acesta vi se restituie si taxa de timbru care este cam mare.
Ce fel de act de proprietate aveti? (Titlu de proprietate conform legilor fondului funciar, certificat de mostenitor, contract de vanzare cumparare etc.). Daca intre proprietari exista o persoana decedata, trebuie dezbatuta succesiunea la un notar public din localitatea unde aceasta a avut ultimul domiciliul. Daca toti coproprietarii sunt de acord cu instrainarea, contactati un proiectant autorizat de OCPI si acesta intocmeste documentatia cadastrala si indeplineste toate formalitatile pentru intabulare. Apoi, mergeti la notar pentru incheierea vanzarii.
Daca vreti sa incheiatin prealabil un partaj voluntar si terenul sa revina unuia dintre coproprietari, comunicati acest lucru proiectantului pentru intocmirea documentatiei cadastrale, iar actul de partaj in incheiati tot la notarul public, dupa care perfectati vanzarea.
Mostenire
armataa
Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)