avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... vanzare cumparare teren agricol fara carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

vanzare cumparare teren agricol fara carte funciara

Buna ziua,
Am un teren agricol pe care as dori sa-l vand. In comuna din care sunt nu s-a realizat proiectul de parcelare al terenurilor. Pot sa vand acest teren fara carte funciara? Daca da, care este modalitatea?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:49, 21 Septembrie 2012
din pacate nici un notar nu face actul de vanzare cumparare.este obligatia d-tra sa aveti carte funciara
Fara cadastru si intabulare nu se poate transmite niciun drept real imobiliar. Puteti face un antecontract pana la cadastru si intabulare.
Pentru a putea instraina bunul teren trebuie initial sa faceti dovada ca sunteti proprietar si ca respectivul titlu de proprietate este notat la OCPI
In lipsa documentului de la OCPI,legal nu puteti tranzactiona terenul
Terenul l-am primit mostenire (in urma succesiunii imi revine cota de 1/2 din toate bunurile). Urmeaza sa se faca partajul. Dupa partaj as vrea sa vand unei rude o parte din terenul care imi revine. De la primaria din comuna mi s-a spus ca as putea sa vand fara carte funciara. Se poate realiza acest lucru prin notariat sau judecatorieatunci cand voi avea titlul de proprietate?
Nici partajul nu l puteti face fara cadastru si intabulare caci este constitutiv de drepturi. Nu se poate vinde fara CF!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare alice5patru alice5patru Buna ziua In 2004 am cumparat un apartament. La momentul respective nu am primit cadastru si intabularea. Cine trebuia sa ceara modificarile din cartea ... (vezi toată discuția)
Notare litigiu in cartea funciara victoria75 victoria75 Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de ... (vezi toată discuția)
Pot vinde teren neintabulat? nicolnic nicolnic Am doua terenuri in Bucuresti, pentru care nu am reusit inca sa fac toate actele necesare. Pentru unul am doar testamentul prin care l-am mostenit, iar pentru ... (vezi toată discuția)