avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechesteru in timpul recursului
Discuție deschisă în Executare silită

Sechesteru in timpul recursului

Daca doua persoane sunt in proces pentru pretentii (returnarea unei sume de bani imprumutate), creditorul castiga procesul la judecatorie, dar debitorul face recurs la tribunal, se poate pune sechestru pe bunurile imobile ale debitorului inainte de finalizarea recursului sau numai dupa finalizare, daca debitorul pierde recursul? Debitorul poate sa-si instraineze bunurile intre timp, sau vanzarea acestora poate fi impiedicata prin sechestrare, pentru a putea fi aplicata ulterior executarea silita?
Cel mai recent răspuns: boss_gabi87 , utilizator 17:55, 17 Iunie 2011
Sechestrul asigurator, ce se aplica in cazul in care obiectul litigiului de fond il reprezinta plata unei sume de bani, consta in indisponibilizarea bunurilor mobile si imobile ale debitorului. Posibilitatea infiintarii acestei masuri asiguratorii depinde dupa cum creanta e exigibila sau nu, constatata printr-un inscris sau nu, cu obligarea in anumite situatii, a creditorului, la depunerea unei cautiune. Dupa admiterea cererii de sechestru, debitorul nu mai poate intraina bunurile, masura asiguratorie aducandu-se la indeplinire de catre executor, potrivit regulilor de executare silita. Aceste masuri nu sunt insa de executare silita, rolul lor fiind acela de a impiedica, in timpul procesului, distrugerea ori intrainarea bunurilor.
Am inteles si va multumesc pt raspuns. As mai cateva nelamuriri, cererea de sechestru de catre cine si unde se poate face, cat timp dureaza pana la aprobarea si punerea ei in aplicare? Cum se poate afla de un eventual cumparator al bunurilor debitorului daca acestea sunt vizate de o asemenea actiune? Exista riscul ca acesta sa cumpere bunurile debitorului fara sa stie despre aceste lucruri si, ulterior, sa aiba probleme cu creditorul intrucat debitorul nu mai poate fi executat silit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator blue_spirit blue_spirit Buna ziua, Daca demarezi o executare silita, aceasta va fi intrerupta in momentul in care se pune sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile a ... (vezi toată discuția)
Ce bunuri pot fi executate silit magop magop Buna ziua, Am un PFA cu activitate instructor auto. Din diverse motive sunt restantie cu plata la cartea de munca, sanatate.In cazul in care nu ajung la zi ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ELENA Enache ELENA Enache Societatea unde lucrez este cu capital integral de stat. Ea nu-si mai poate onora obligatiile salariale si nici contractele incheiate pana acum . In contractul ... (vezi toată discuția)