avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Va rog sa ma indrumati si sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie:
Un autoturism a fost surprins de aparatul radar.Cei de la circulatie DN1 au solicitat datele persoanei care a condus autoturismul respectiv.Autoturismul este proprietatea unui SRL.SRL-ul respectiv a dat numele si datele mele.Eu vreau sa stiu cum pot actiona in judecata sau ce demersuri sa fac pentru a trage la raspundere persoana care a folosit numele si datele mele personale?
Eu nu am condus acel autoturism.A fost surprins de radar in Barcanesti ,iar in ziua respectiva eu eram la Tg Mures .
Pe adresa mea ,a sosit un proces verbal.Parintii nu au citit procesul verbal si au achitat jumatate din suma respectiva.Cand am ajuns acasa......am aflat si eu ca am condus un autoturism in timp ce eram cu alt autoturism in Tg Mures .Ce pot face impotriva persoanei care a folosit datele si numele meu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:20, 24 Iulie 2008
Puteti sa depuneti o plangere penala impotriva persoanei respective. Numai sa aveti grija sa dovediti ca la data respectiva va aflati la Tirgu-Mures si nu in Barcanesti.
Cu siguranta eram la Tg Mures.Nu aveam cum sa conduc eu autoturismul unei societati.La ora cand autoturismul ce este trecut in PVa fost surprins de de aparatul radar,eram la cumparaturi intr-un supermarket.Acolo au camere de luat vederi si se poate demonstra.Am fost cu 3 familii la cumparaturi si la strand(toata ziua)
Plangerea penala...unde sa o fac?Cel care a folosit numele si datele mele este din Bucuresti iar eu sunt din provincie.
In primul rand trebuie sa contestati procesul verbal de contraventie intrucat, pe langa amenda, v-ati ales si cu niste puncte de penalizare. Trebuie sa cereti anularea procesului verbal si intocmirea unuia nou pe numele celui ce a condus efectiv autoturismul. Contestatia se depune in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul faptei.
Inregistrarile camerelor video de supraveghere se pastreaza un timp limitat. Nu ar strica sa rugati pe cei de la supermarket sa pastreze aceste inregistrari. Depinde de amabilitatea lor.
Nu renuntati la plangerea penala. Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat pentru redactarea plangerii penale.
Succes:coffee:

ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
am facturile de la magazin din Tg Mures,fotografii de la strand( au data /ziua,ora ,minutul cand au fost facute).Sunt peste 40 foto cu ore diferite(toata perioada cand am stat la strand)Sa inteleg ca trebuie sa merg la Barcanesti?
Persoana care a folosit datele mele.....ce poate sa pateasca?

Alte discuții în legătură

Amenda radar pe dn 2 nu am fost niciodata acolo!!!! mar_ysa_28 mar_ysa_28 Buna...tocmai ce am primit o recomandata de la inspectoratul de politie Vrancea cum ca in 02.03.2007 am fost surprinsa de o camera radar cu viteza de 71,7 km/h ... (vezi toată discuția)
Contestație pv, radar în localitate, eu în afara acesteia ionut_au ionut_au Bună ziua, Am fost surprins înainte de intrarea într-o localitate din județul Mureș, de către un aparat radar care se deplasa spre ... (vezi toată discuția)
Date personale completate fara acordul meu MariusIC MariusIC Buna ziua! Am lucrat la o scoietate comerciala pana in ianuarie 2009. In lunca octombrie 2008 am fost intr-o delegatie catre Suceava,pe soaseaua dintre ... (vezi toată discuția)