avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Date personale completate fara acordul meu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Date personale completate fara acordul meu

Buna ziua!

Am lucrat la o scoietate comerciala pana in ianuarie 2009.
In lunca octombrie 2008 am fost intr-o delegatie catre Suceava,pe soaseaua dintre Bucuresti si Bacau autoturismul in care eram a fost surprins de o camera fixa de supraveghere,cu viteza de 84km/h ...in fine .
Anul asta in februarie la sediul societatii a ajuns un proces verbal de la Politia Bacau in care se cerea sa fie completate datele conducatorului auto!
Cei de acolo(Directorul General) mi-au trecut datele mele cu tot cu CNP,Nume,Adresa pe procesul verbal si l-au trimis la Politie fara ca eu sa stiu.Am fost anuntat abia dupa o sapatamana cand am primit si amenda acasa cu tot cu fotografia facuta de camera radar in care nu eram eu la volan!E posibil ca cineva sa completeze un document cu datele mele personale fara acordul meu!Exista o contraventie in asta?

Va rog nu ocoliti acest mesaj!
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:58, 6 Martie 2009
Sa intelegem ca nu dvs. erati la volan?In conditiile in care nu dvs erati la volan contestati procesul verbal pe acest motiv, concomitent puteti formula o plangere penala impotriva celui care a facut comunicarea pentru comiterea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.Pentru aceasta va recomand sa angajati un avocat
Va multumesc foarte mult pentru promptitudine!

Nu, nu eram la volan,eram pe locul din dreapata!

Inca o intrebare legata de acest caz:
Se poate sa fac plangere penala impotriva celui care mi-a completat datele personale fara ca eu sa stiu si fara sa fiu anuntat inainte?

Va multumesc !
In raspunsul pe care vi l-am dat v-am spus ca se poate si v-am indicat si infractiunile pentru care urmeaza sa formulati plangerea
Impotriva procesului verbal de contraventie faceti contestatie (plangere contraventionala) aratand cine era la volan -nume, functia ocupata la firma,etc si aratati ca ati depus si plangere penala impotriva persoanei care a trecut in fals datele dvs. in adresa catre Politie. Plangerea penala o depuneti in copie si la instanta de judecata pentru contestatie.

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva politiei Adrian N Adrian N Buna ziua, Azi am avut proces la Judecatoria Campina pentru plangere contraventionala impotriva IPJ Prahova. La primul termen Politia a prezentat o copie a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politia comunitara pneuros pneuros La domiciliul meu au venit doi politisti de la politia comunitara si miau predat un proces verbal cum ca nu miam cosit iarba din fata unui imobil pe care ei ... (vezi toată discuția)
Un fel de fals in acte?? Doroftei Eusebiu Doroftei Eusebiu Pe data de 13 februarie am cumparat o masina de la un anumit domn din buzau,in luna martie,distinsul domn a primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu ... (vezi toată discuția)