banca va recupera si ultimul leut pe care fratele il datoreaza.
daca nu plateste ratele la timp, se acumuleaza si penalizari, apoi creditul se declara scadent anticipat, intreaga suma devenind scadenta. il vor actiona in judecata si suma se va mari cu cheltuieli de judecata si executare. vor vinde la licitatie masina daca cu aceasta a garantat si executarea silita merge apoi mai departe prin poprire pe venituri si vanzari la licitatie si a altor bunuri daca sunt.. pana la recuperarea datoriei.
asa ca ce vrea fratele sa faca, nu vrea bine.
multumesc mult pt sfat, o sa-i transmit.
Dar in caz de incapacitate de plata
(Doamne fereste, somaj, boala sau mai stiu ce poate interveni)
tot asa decurg lucrurile?
sau sunt mai blanzi, fac reesalonari de plata, etc
si in final tot la executare silita se ajunge?
Si inca ceva :
sotia lui e cosemnatara a contractului de credit cu banca
dar sunt in divort
daca ea nu mai vrea sa platesca
banuiesc ca vor suporta impreuna consecinele pe care mi le-ati spus?
Cum pot sa scape de masina asta?
ca de la banca le-a spus ca e contractul lor si nu poate sa-l preia altcineva
(presupunand ca ar gasi pe cineva dar nu cred).
Ca nu pot spera sa gasesca pe cineva care sa achite acum tot restul de plata de 300 mil (7500Euro) pt un Logan folosit timp de 5 ani.
da, tot asa decurg. poate depune cerere pt reesalonare, refinantare, gratie de cateva luni, numai daca e cu plata la zi a ratelor. fata de banca sunt amandoi datori, in caz de executare silita, banca va executa venituri ale amandurora, bunuri comune, bunuri proprii, ce prinde si pe ale oricarui sot, banca nu imaparte datoria in 2 sa ia de la fiecare jumatate, ci la gramada.
mai departe fostii soti, isi vor regla conturile la partaj, vor imparti si bunuri si datorii
pot spera sa gaseasca pe cineva care sa preia creditul si masina. daca pretul lui pe piata, sa zicem, ar fi 4000 si cumparatorul nu are posibilitatea sa-l plateasca cash si ar face imprumut, cam atat ar da inapoi bancii in 5 ani. practic, ar avea masina pt 4.5 euro pe zi, daca masina si produce, poate pt cumparator renteaza.