Buna ziua!In urma cu 4 ani sotul meu a luat un credit de la BCR in valoare de aprox. 9000 lei pentru a-si ajuta fratele intr-o problema, fratele asumandu-si raspunderea de a plati lunar rata la banca.Ei bine, acesta a plecat din tara de mai bine de trei ani si refuza sa mai platesca rata. As dori sa stiu ce bunuri pot fi executate silit de catre banca, tinand cont ca sotul meu nu are nici un bun pe numele sau. Pot fi executate si bunuri care sunt pe numele meu, masina de exemplu? Mentionez ca in momentul in care sotul meu a facut creditul, nu eram casatoriti, insa masina am achizitionat-o in timpul casatoriei, doar ca este pe numele meu. Exista vreo modalitate legala de a-l obliga pe frate sa achite datoria?
Va multumesc!
Trebuie platita datoria se aduna dobanzi si penalitati intre timp.
Poate fi executata silit masina ,e bun comun se poate cere partajul in instanta de catre creditor si sa va execute pt partea care se cuvine sotului.
pot executa daca vor intradevar sa va faca rau.
sotul de ce nu o plateste acea datorie, este facuta de el nu de frate si este responsabilitatea lui.
cu tot respectul dar va treziti dupa 3 ani in care nu va dat nici un leu.. trebuia sa se asigure sotul lunar ca este totul in regula daca nu vruia probleme.
Este adevarat, sotul trebuie sa plateasca, datoria este a lui nu a fratelui.
Fiind bun comun, masina nu poate fi executata silit decat daca se face partajul asupra ei, la cererea creditorului. Ar fi mai bine sa o "vindeti" unor persoane in care aveti incredere, eventual nu fratele sotului.
Ipoteca pe casa
elena1900
Buna seara,
in 2012 sotul meu impreuna cu fratele lui au girat pentru un imprumut la banca cu casa lor.La aceea data erau amandoi proprietari(fratele avand ... (vezi toată discuția)
Buna seara
georgiacris
am si eu o problema,in 2006 am facut un credit de nevoi personale,cat timp am muncit mi-am platit ratele lunar dar sa intamplat din cauza neajunsurilor si a ... (vezi toată discuția)