Alina-Crina a scris:
Credeti ca n-am facut asta?!
Daca ati facut deja asta, dar unele articole din noul cod civil v-au lasat la limita buimacelii (nici eu nu-s prea departe) atunci puteti trece la ...bursa literelor de taraba, pe masura ce se va scrie pe marginea lui.
Iata ce scria Dimitrie Alexandresco despre vechiul (si inca actualul) Cod Civil: "Eata
20 de ani trecuti de cand s-a pus in aplicare Codul Civil, si cu toate acestea, n'avem inca nici un comentariu complect in limba Romana, afara de acel al d-lui Eraclide, daca putem sa numim astfel o compilare atat de necomplecta si de putin metodica". (ortografia e de la 1886).
Credeti ca noua (doar pentru ca suntem practicieni) ne-a turnat cineva cu palnia alaltaieri noapte NUANTELE de interpretare !? (care vor fi descoperite si dupa ce ai citit articolul x de o suta de ori?).
Intai o sa-mi ramana punga intr-un echilibru precar si o sa-mi curga binisor ochii cumparand si citind literatura juridica (si multa maculatura pe langa ea) pana voi indrazni sa cred ca un text se interpreteaza asa si nu altminteri.
Deocamdata vad doar ...aberatiile care imi fac neuronii sa barfeasca.
Ce va face sa credeti ca m-as apuca sa ...gandesc aici cu glas tare? (ca m-as apuca sa ...trancanesc aici tot ce-mi trece prin minte pe marginea unui articol, inainte de a se fi limpezit cearta neuronilor mei).
By the way ...ca tot vorbeati despre studii. Cu cine as face-o, daca as face-o? Caci as fi dispusa sa schimb cateva IDEI, dar nu sa dau mura'n gura.
Pe mine m-a costat 1000 de lei ca sa ies de la o conferinta cu mai multe neclaritati decat cele cu care am intrat. Si asta-i doar inceputul! Pe-ale mele cine le limpezeste ...pe de-a moaca!?